O clădire Amazon s-a prăbuşit cu zeci de oameni în interior. Cel puţin 80 de morţi în urma torandelor

O persoană a murit din cauza unei tornade în Arkansas. În Illinois s-a prăbuşit un depozit Amazon cu peste 50 de oameni în interior.

12 dec. 2021, 08:49

UPDATE:  Cel puţin 83 de persoane au murit din cauza tornadelor care au lovit SUA în ultimele zile, “o tragedie de neimaginat” în opinia preşedintelui american Joe Biden, relatează AFP.

UPDATE: Cel puţin 50 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa în urma unei serii de tornade devastatoare care au făcut ravagii în Kentucky şi alte state americane, vineri seară şi la primele ore ale zilei de sâmbătă, conform guvernatorului din Kentucky, Andy Beshear, informează Reuters.

Mai multe tornade au lovit statul Kentucky după lăsarea întunericului, provocând pagube în cel puţin 12 comitate. Tornada principală s-a deplasat pe o suprafaţă de peste 320 de kilometri în Kentucky, a declarat Beshear, sâmbătă dimineaţă, în timpul unei conferinţe de presă.

Bilanţul ar putea depăşi 50 de morţi şi s-ar putea ajunge până la 100 de decese, a precizat el. „Rapoartele sunt cu adevărat sfâşietoare”, a spus oficialul.

O tornadă a distrus un cămin de bătrâni din Arkansas, vineri seară, provocând moartea unei persoane. Alte câteva persoane au fost rănite. În Illinois, din cauza unei furtuni acoperişul unui depozit Amazon s-a prăbuşit, iar presa americană scrie că în interior au rămas blocaţi mai mulţi angajaţi, relatează AP.

Clădirea Amazon din Statele Unite era plină cu oameni și a picat după ce prin apropiere a trecut o tornadă. Incidentul s-a petrecut în această dimineață într-o suburbie a orașului Saint Louis.

Explozie puternică în Liban, sunt mulţi morţi şi răniţi VIDEO
Potrivit primelor informații, în clădire erau între 50 și 100 de oameni. Aceștia lucrau pe tura de noapte. Poliția și pompierii cred că sunt mai multe victime, dar până acum, nu se știe un număr exact. La fața locului sunt zeci de echipaje de intervenție.

În imagini se poate observa că au rămas în picioare doar stâlpii care susțineau pereții și acoperișul depozitului Amazon.

În Arkansas, tornada a lovit căminul de bătrâni Monette Manor aproximativ la ora locală 20.15. O persoană a murit şi alte 20 au rămas blocate în interiorul clădirii care s-a prăbuşit. În două ore, toţi cei care erau blocaţi în interior au fost evacuaţi. Unii dintre ei se refugiaseră în subsol.

Îm Edwardsville, Illinois, cel puţin 100 de vehicule de intervenţie s-au deplasat la un depozit Amazon al cărui acoperiş s-a prăbuşit după ce s-a prăbuşit şi un zid de lungimea unui teren de fotbal. Încă nu se ştie câte persoane au fost rănite, însă o persoană a fost transportată cu elicopterul  la spital.  Şi în Missouri s-a raportat cel puţin un deces cauzat de furtuni severe care afectează SUA.

Inundaţii devastatoare şi alunecări de teren, în nordul Spaniei. O femeie de 49 de ani a murit în maşină, strivită de un acoperiş
În luna septembrie, uraganul Ida a făcut prăpăd în Statele Unite. Au fost zeci de victime iar cei mai mulți oameni au decedat în urma faptului că au fost surprinși de puhoaie în mașini. Statele estice au fost devastate de o furtună tropicală fără precedent. Străzile au fost acoperite de ape, circulaţia trenurilor şi a autobuzelor a fost afectată, iar oamenii au fost sfătuiţi să lucreze de acasă.

Zeci de oamei au murit în inundaţiile provocate de ploile din urma uraganului Ida în oraşe din statul Virginia până în New England. Bilanţul deceselor a crescut după ce New Jersey a anunţat că cel puţin 23 de oameni au murit în stat.