CEREREA lui Traian Băsescu de reexaminare a legii privind prezenţa primarilor în AGA, RESPINSĂ la Senat

Comisia pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului din Senat a respins, marţi, cererea de reexaminare a şefului statului referitoare la propunerea legislativă prin care primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene pot fi reprezentanţii comunelor, oraşelor, municipiilor în adunările generale ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară.

16 sept. 2014, 11:32
CEREREA lui Traian Băsescu de reexaminare a legii privind prezenţa primarilor în AGA, RESPINSĂ la Senat

Decizia a fost luată fără niciun vot împotrivă, înregistrându-se doar o abţinere.

În cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice 51/2006 se arată că primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene li se acordă calitatea de reprezentanţi ai comunelor, ai oraşelor, respectiv ai municipiilor şi judeţelor în adunările generale ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, având ca obiect de activitate serviciile de utilităţi publice.

„Prin legea aflată la promulgare, primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene li se acordă calitatea de reprezentanţi ai comunelor, ai oraşelor, respectiv ai municipiilor şi judeţelor în adunările generale ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, având ca obiect de activitate serviciile de utilităţi publice. Totodată, potrivit noii legi, primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene îşi pot delega, prin dispoziţie, calitatea de reprezentant în adunarea generală a asociaţiei”, se arăta în cererea de reexaminare, potrivit Agerpres.

Traian Băsescu RESPINGE legea care scapă aleşii locali de INCOMPATIBILITATE. Iohannis, beneficiar al legii

Potrivit şefului statului, legea ar conduce la eludarea regimului incompatibilităţilor.

Considerăm că adoptarea acestui act normativ nu este oportună deoarece participarea primarilor şi a preşedinţilor consiliilor judeţene în organele de conducere ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară amintite nu se justifică în mod obiectiv. Mai mult, soluţia legislativă propusă ar avea un impact negativ deoarece ar conduce la eludarea regimului incompatibilităţilor. Practic, prin noul text de lege, Agenţia Naţională de Integritate nu va mai putea constata incompatibilitatea primarilor sau a preşedinţilor consiliilor judeţene care vor face parte din organele de conducere ale acestor asociaţii. (…) Luând în considerare competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicităm reexaminarea legii trimise la promulgare, în sensul respingerii sale”, mai informează documentul citat.

Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr.51/2006 privind serviciile comunitare de utilităţi publice a fost iniţiată de senatori şi deputaţi PSD iar Senatul este prima cameră sesizată.

Dragnea ACUZĂ: Legea care permite aleşilor locali să facă parte din CA-uri este dată pentru IOHANNIS VIDE


loading...