O companie aeriană te ajută să-ţi găseşti perechea în zbor

Compania aeriană olandeză KLM are grijă de preferinţele clienţilor, dându-le posibilitatea să-şi aleagă vecinul de scaun pe ochi şi pe sprânceană.

14 dec. 2011, 22:08
O companie aeriană te ajută să-ţi găseşti perechea în zbor

Iniţiativa KLM este un mijloc de a face zborurile cât mai plăcute pentru pasagerii săi. Noul serviciu, denumit „întâneşte-te şi aşează-te” le dă posibilitatea pasagerilor să consulte online reţelele de socializare, ca Facebook şi LinkedIn, prin care pot opta pentru profilul „colegului de scaun” din avion, scrie Daily Mail.

Astfel, un pasager poate opta, după ce consultă toate profilele disponibile, pentru un „vecin” care are interese şi preocupări asemănătoare cu consultantul, precum şi în funcţie de aspectul fizic al acestuia, dar această din urmă variantă va fi disponibilă abia anul viitor.

În plus, cei care preferă un zbor fără socializare, dorind să stea cu căştile pe urechi sau cu ochii în laptop, ignorându-şi vecinul de scaun, există posibilitatea de nu împărţi informaţii personale prin aceste reţele.

KLM nu este singura companie care practică asemenea servicii, destul de controversate dealtfel. Malayasia Airlines  le dă posibilitatea clienţilor săi să afle prin Facebook dacă în avionul cu care vor zbura se va afla vreun prieten sau vreo cunoştinţă şi dacă se va întţlni cu respectivul la aceeaşi destinaţie.

Dar cea mai insolită este compania Air Troduction, care a făcut senzaţie în 2006, când a oferit servicii matrimoniale clienţilor fideli, care zburau deseori cu această companie. A ieşit scandal, iar compania a trebuit să-ăi suprime aceste servicii.