O companie de recrutare din România vrea să aducă 12.500 de angajați tanzanieni pe piața muncii. În ce sectoare vor fi împărțiți muncitorii

O companie de recrutare românească vrea să aducă 12.500 de angajați din Tanzania pe piața muncii locală.

19 sept. 2023, 22:30
O companie de recrutare din România vrea să aducă 12.500 de angajați tanzanieni pe piața muncii. În ce sectoare vor fi împărțiți muncitorii
O companie de recrutare vrea să aducă angajați tanzanieni în România

Nevoia de angajați calificați și necalificați este tot mai mare pe piața muncii din România și de aceea compania Citadela SRBC Group își propune să aducă forță de muncă provenită din Tanzania. Compania de recrutare își propune să plaseze pe piața locală, anual, peste 12.500 de angajați străini.

Citește și: Tichete-cadou, valoare dublă! Ce angajaţi primesc 420 de lei în plus la salariu

„Alegerea Tanzaniei ca principală ţară de unde vom importa forţa de muncă are la bază mai multe aspecte importante. În primul rând discutăm de o piaţă unde masa de potenţiali angajaţi din care putem selecta este extrem de largă, ajungând la circa 40 de milioane de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani. În plus, tanzanienii au aceeaşi religie ca şi românii, aspect care va avea un impact major în adaptarea lor pe plan local. De asemenea, engleza este o limbă răspândită în Tanzania, aspect care contează în interacţiunea cu angajatorul român”, spune Tudor Nistor, managing partener al Citadela SRBC Group, potrivit zf.ro.

Citește și: Dedeman oferă salarii uriașe angajaților. Ce posturi sunt disponibile și în ce orașe

Compania de recrutare își propune ca circa 30% dintre angajații aduși din Tanzania să fie plasați în companii de industrie ușoară (producători de mobiler, textile etc). Totodată, o altă pondere importnată este cea a lucrătorilor în construcții, de 20%, cât și cea a angajaților din HoReCa, de 20%. Restul de 30% vor fi plasați în special în industria agricolă sau cea de creștere a animalelor.