OSCAR 2014. O cunoscută actriţă, considerată regina Oscarurilor după ce a primit 18 NOMINALIZĂRI

OSCAR 2014. Meryl Streep a fost nominalizată în acest an pentru a 18-a oară la Oscar, înregistrând astfel o cifră record. Ea concurează la câştigarea statuetei pentru cea mai bună actriţă cu rolul unei mamei tiranice şi paranoice în filmul 'August: Osage County'.

16 ian. 2014, 19:40

OSCAR 2014. Regina Oscarurilor a câştigat acum doi ani râvnitul trofeu – al treilea din carieră – pentru felul în care a interpretat-o pe Margaret Thatcher în ‘The Iron Lady’ şi era deja actriţa cu cele mai multe nominalizări din istoria premiilor Oscar. De la prima nominalizare, în 1979, pentru personajul din ‘The Deer Hunter’, de Michael Cimino, Meryl Streep a intrat în competiţia pentru râvnitele statuete fie pentru rol principal, fie pentru rol secundar.

OSCAR 2014. American Hustle şi Gravity concurează pentru CEL MAI BUN FILM. Vezi lista nominalizărilor VIDEO

Este o dovadă că se numără printre preferatele membrilor Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice, dar şi a felului în care îşi interpretează cu regularitate rolurile, potrivit Agerpres.

Citeşte şi OSCAR 2012. Meryl Streep, cea mai bună actriţă: „Hai mă, nu iar!”

În deceniul 1979-1989, actriţa a fost nominalizată de opt ori, pentru filme extrem de diferite : ‘Kramer contra Kramer’, ‘Iubita locotenentului francez’, ‘Alegerea Sophiei’, ‘Departe de Africa’ sau ‘Un ţipăt în noapte’. Spre deosebire de colegele sale de breaslă, nu a avut perioade proaste, nominalizările venind una după alta şi dându-i ocazia din când în când să şi câştige premiul.

Prestaţia sa din ‘August: Osage County’ a fost extrem de apreciată de critici şi public, dar Meryl Streep are un adversar de seamă în persoana actriţei Cate Blanchett, favorită la câştigarea statuetei pentru cea mai bună actriţă, în rolul burghezei aflate în pragul nebuniei din ‘Blue Jasmine’, de Woody Allen. Actriţa australiană de 44 de ani este nominalizată a cincea oară şi a câştigat deja statueta în 2005, pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, cu rolul din ‘Aviatorul’. La aceeaşi vârstă, Meryl Streep avea deja nouă nominalizări la Oscar şi două statuete în palmares, pentru ‘Kramer contra Kramer’ (rol secundar) şi ‘Alegerea Sophiei’ (rol principal).

Citeşte şi Meryl Streep spune că Walt Disney era antisemit şi SEXIST

Printre nominalizaţii din acest an se mai numără un deţinător de recorduri: Woody Allen, cu 16 nominalizări, ultima fiind pentru scenariul la ‘Blue Jasmine’. Câştigător a patru premii Oscar, a fost recompensat ultima oară în 2012 pentru scenariul filmului ‘Midnight in Paris’. În 1987 a primit statueta pentru scenariul filmului ‘Hannah şi surorile ei’, iar în 1978, pentru ‘Annie Hall’ (cel mai bun scenariu şi cel mai bun regizor).