O cursă cu romi repatriaţi din Franţa, redirecţionată către Timişoara din cauza ceţii de pe Otopeni

O cursă charter cu 180 de romi repatriaţi de autorităţile franceze, care venea de la Paris şi trebuia să aterizeze pe Aeroportul Otopeni, a fost redirecţionată, joi seară, către Aeroportul Internaţional din Timişoara, din cauza ceţii.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 19:11
O cursă cu romi repatriaţi din Franţa, redirecţionată către Timişoara din cauza ceţii de pe Otopeni

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Timiş au declarat că un avion charter în care se aflau 180 de cetăţeni români de etnie romă, care venea de la Paris şi se îndrepta către Otopeni, a aterizat, joi, în jurul orei 19.30, pe Aeroportul Internaţional Timişoara, după ce a fost redirecţionat din cauza ceţii, potrivit Mediafax.

La sosirea pe Aeroportul din Timişoara, romii au declarat că s-au întors de bună voie în România după ce au primit de la autorităţile franceze 100 de euro pentru fiecare copil şi 300 de euro pentru fiecare adult care a semnat un act prin care se obliga că nu se va mai întoarce în Franţa.

De la aeroport, romii au fost preluaţi de autobuze şi duşi la Gara de Nord din Timişoara, de unde îşi vor continua călătoria către localităţile de domiciliu.