O deputată socialistă din Franţa, condamnată la 1 an de închisoare CU EXECUTARE, pentru corupţie

Sylvie Andrieux, o deputată socialistă din regiunea Marsilia, a fost condamnată miercuri de justiţia franceză la 3 ani de închisoare, dintre care 2 cu suspendare şi numai unul cu executare, într-un caz de corupţie.

RomaniaTV.net
22 mai 2013, 08:48
O deputată socialistă din Franţa, condamnată la 1 an de închisoare CU EXECUTARE, pentru corupţie

Această condamnare la închisoare cu executare, rară pentru un responsabil politic, a fost însoţită de o amendă de 100.000 de euro şi interdicţia de a mai candida timp de cinci ani.

La procesul din martie, unde Sylvie Andrieux, 51 de ani, s-a numărat printre cei circa 20 de inculpaţi, procurorul a cerut împotriva sa doi ani de închisoare cu suspendare, o amendă 50.000 de euro şi interdicţia de a mai putea candida cinci ani.

Avocaţii au denunţat o „capcană politică”, cerând achitarea clientei lor.

Aleasă în cartiere din nordul Marsiliei, cunoscute pentru traficul de droguri şi reglări de conturi sângeroase, şi membră a Parlamentului din 1997, Sylvie Andrieux a fost inculpată pentru că a deturnat în anii 2000, în scopuri de clientelism electoral, peste 700.000 de euro reprezentând subvenţii politice. Ancheta a fost deschisă la mijlocul lui 2007 după ce un organ de luptă anticorupţie al Ministerului de Finanţe a semnalat justiţiei fluxuri financiare suspecte spre conturile unor asociaţii din Marsilia – simple paravane create, potrivit procuraturii, pentru a retribui persoane care au ajutat-o pe Sylvie Andrieux să se instaleze în nordul Marsiliei şi să obţină alegerea sa în Parlament.

În iunie anul trecut, fără sprijinul Partidului Socialist, Sylvie Andrieux a fost realeasă deputată în al doilea tur, în faţa Frontului Naţional, de extremă-dreapta.