O directoare care a refuzat să invite elevii de etnie maghiară la festivitățile de Ziua Națională a fost demisă. „Sunt unguri. Sărbătoresc pe 14 martie”

Directoarea unei școli din Bacău a fost demisă după ce a refuzat să îi cheme pe copiii de etnie maghiară la festvitățile de Ziua Națională.

01 dec. 2022, 23:31
O directoare care a refuzat să invite elevii de etnie maghiară la festivitățile de Ziua Națională a fost demisă. „Sunt unguri. Sărbătoresc pe 14 martie”

Totul s-a petrecut la Școala Gimnazială din comuna Pârjol. În ziua de 28 noiembrie 2022, la festivitatea de Ziua Națională a României, elevii de la Școala Pustiana, arondată aceleiași instituții, nu au fost invitați la eveniment, majoritatea copiilor fiind de naționalitate maghiară, Decizia a fost luată chiar de directoarea școlii, Corina Ioniță, care ar fi explicat că nu suportă unguri, relatează site-ul educatieprivata.ro.

Femeia ar fi adresat și injurii pe grupul de WhatsApp al școlii. Discuția arată cum aceasta susține că nu vrea să îi cheme pe acești elevi la festivitate pentru că: „Sunt unguri. Sărbătoresc pe 14 martie. Crucea mamii lor!”

Citește și: Ilie Năstase a participat la parada de Ziua Națională la Constanța, în uniformă de general. Fostul tenismen a fost însoțit de consulul onorific al Kazahstanului

Inspectoratul Județean Școlar Bacău a fost sesizat în acest caz de mai multe cadre didactice. În urma unei anchete, directoarea a confirmat acuzațiile care i-au fost aduse și a fost demisă.

„Inspectoratul Școlar Județean Bacău dezaprobă vehement o astfel de atitudine iresponsabilă, de natură a semăna disensiuni artificiale într-o comunitate mică, în care domnește respectul și întelegerea reciprocă”, a declarat prof. Anca Egarmin, inspector școlar general, pentru Ziarul de Bacău.

Citește și: Mesajul transmis de Nadia Comăneci, de Ziua Națională a României: „Am moștenit încrederea în puterea noastră de a trece peste toate greutățile”