O doctoriţă s-a prăbuşit în gol de la fereastră. Femeia vorbea la telefon cu ministrul, căruia i se plângea de neajunsurile din spital

O doctoriţă din Rusia s-a prăbuşit de la fereastra biroului său în timp ce vorbea la telefon cu ministru regional al Sănătăţii, căruia i se plângea de lipsa de personal şi de echipamente de protecţie în faţa coronavirusului. Femeia are 47 de ani, este mamă a doi copii, iar în prezent se află la Terapie Intensivă, potrivit adevarul.ro.

RomaniaTV.net
27 apr. 2020, 09:34
O doctoriţă s-a prăbuşit în gol de la fereastră. Femeia vorbea la telefon cu ministrul, căruia i se plângea de neajunsurile din spital

Medicii refuză, însă, să vorbească despre şansele de supravieţuire ale doctoriţei Elena Nepomniaşciaia, relatează „The Sun”, citând TVK Krasnoiarsk.

Femeia a căzut de la fereastra biroului său, aflat la o înălţime de peste 15 metri, în timp ce vorbea la telefon cu ministrul regional al Sănătăţii, Boris Nemik, despre trasformarea spitalului pe care îl conduce în centru de tratare a pacienţilor de coronavirus. Aceasta îşi manifestase reticenţa faţă de acest plan, plângându-se de lipsa de personal şi de echipamente de protecţie. În ultima perioadă, a crescut semnificativ numărul demisiilor în rândul personalului medical din Rusia în semn de protest faţă de lipsa echipamentelor şi faţă de tăierile din ultimii ani în domeniul sănătăţii.

Citeşte şi Crimă şocantă în Marea Britanie. Doi copii au fost înjunghiaţi mortal

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care aceasta a căzut de la fereastră.

Contrar opiniei medicului Elena Nepomniaşciaia, autorităţile sanitare locale dau asigurări că spitalul respectiv este gata să primească pacienţi infectaţi cu COVID-19.

Alesul local Aleksei Podkorîtov ia în derâdere tragedia provocată de căderea medicului în gol: „Multe lucruri s-ar fi fi putut întâmpla. Poate din cauza primăverii, stresul, ceva în familie”.

Citeşte şi CORONAVIRUS Medicii italieni susţin că izolarea la domiciliu a bolnavilor de COVID 19 este „o bombă cu ceas”

Rusia se confruntă cu o creştere semnificativă a cazurilor de coronavirus, numărând, la data de 27 aprilie, 87.147, dintre care 794 de decese. Rusia a depăşit deja China la numărul de cazuri. La Moscova, puterea a negat iniţial problema coronavirusului, apoi a schimbat brusc strategia, întărind controlul asupra populaţiei şi distribuirii informaţiei şi delegând responsabilităţile la nivel regional.