O dubă încărcată cu butelii a explodat în Vâlcea. Trei persoane au fost rănite, 17 maşini au fost avariate

Un incendiu a izbucnit marţi în municipiul Râmnicu Vâlcea, în cartierul Ostroveni, în spatele blocului B13. O dubă în care se afla o butelie de oxigen şi un tub de acetilenă a luat foc, explozia afectând și câteva apartamente dintr-un blocul afla în apropiere.

13 iul. 2021, 11:06

O dubă încărcată cu o butelie de oxigen a explodat în Vâlcea. Trei persoane au fost rănite. Două victime sunt în stare mai gravă.

Citeşte şi: Explozie la combinatul Azomureş. A fost emis un mesaj Ro-Alert VIDEO

Explozia s-a produs în momentul în care şoferul a încercat să deschidă uşa maşinii din telecomandă. Suflul exploziei l-a aruncat în are câţiva metri. De asemenea, o femeie se afla în apropiere a fost rănită de suflul exploziei.

Un echipaj medical SAJ le-a acordat îngrijiri medicale, după care i-a transportat la spital. Una dintre victime are arsuri pe spate.

A treia victimă trecea prin zonă în momentul exploziei. Un echipaj SMURD i-a acordat prim-ajutor după ce aceasta a suferit atac de panică. Acesta a refuzat să fie dusă la spital.

Citeşte şi: VIDEO Momentul exploziei de la Petromidia Năvodari, surprins în imagini de turişti de pe plaja din Mamaia

Persoanele care au ajuns la spital făceau parte dintr-o echipă care desfăşura lucrări în zonă, iar una dintre ele a suferit arsuri pe spate şi a fost trântită la pământ de suflul exploziei.

Un număr de 17 autovehicule au fost avariate şi unul a fost distrus în urma unei explozii produse marţi dimineaţa la o dubiţă, pe o stradă din municipiul Râmnicu Vâlcea, din cauza deflagraţiei fiind afectate şi geamuri şi elemente de protecţie de la apartamente din trei blocuri din zonă, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu, citat de Agerpres.

În dubiţa care a explodat şi a ars se aflau un tub de oxigen şi unul de acetilenă, însă acestea nu au explodat. Ele au fost închise şi au fost predate poliţiei.

Potrivit ISU Vâlcea, cauza probabilă a exploziei, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este aprinderea scăpărilor de gaze (acetilena) în interiorul autovehiculului de la scânteile produse în urma utilizării închiderii centralizate.

Explozia s-ar fi produs în momentul în care ar fi fost acţionat sistemul de închidere a uşilor maşinii.

În acest caz, poliţiştii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă.

„În prezent, a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă, faptă prevăzută de art. 255, alin.1 şi 2 din Codul penal, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea”, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.