VIDEO Momentul exploziei de la Petromidia Năvodari, surprins în imagini de turişti de pe plaja din Mamaia

O explozie urmată de un incendiu violent s-a produs vineri la o instalaţie de transport petrolier a Rafinăriei Petromidia. Două persoane au suferit arsuri, una fiind preluată de un elicopter SMURD şi transportată la spital în Constanţa, iar o alta a fost preluată de o ambulanţă. Alte două persoane au traumatisme şi o altă victimă are arsuri minore. O persoană este dată dispărută. Fumul produs de incendiul de la rafinărie a putut fi văzut de la mare distanţă, inclusiv de pe plaja din Mamaia. Un turist a surprins într-o filmare exact momentul exploziei.

02 iul. 2021, 14:21
VIDEO Momentul exploziei de la Petromidia Năvodari, surprins în imagini de turişti de pe plaja din Mamaia

Momentul exploziei de la rafinăria Petromidia Năvodari a fost surprins în imagini de turişti de pe plaja din Mamaia.

Până în prezent, explozia urmată de un incendiu la Petromidia s-a solvadt cu şase victime, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica. De asemenea, o persoană este dată dispărută.

Citeşte şi: Primele imagini cu victimele exploziei de la Petromidia. Una dintre ele, dusă cu elicopterul SMURD la spital. Intervin pompieri din cinci județe

KMG International, compania care deţine Rafinăria Petromidia, a transmis că, în cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei. Procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate şi se acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului.

“În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă. În acest moment, echipele de intervenţie acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului. Mulţumim autorităţilor pentru profesionalismul şi promptitudinea cu care au reacţionat la acest incident”, se arată în comunicatul semnat de echipa de comunicare a Grupului KMG International.

Generalul  Maior Dan Paul Iamandi, Inspector General IGSU, a declarat că intervenţia după explozia de la Petromidia Năvădari „ar mai putea dura o oră – două”.

„Intervenția e foarte dificilă. Conductele care transportă motorină au fost avariate, multe din ele au fost sparte. E vorba de o instalație, multe conducte, avem forțele necesare să lichidăm incendiul. Există un pericol (de explozie n.red.) nu știu să vă spun cât de mare. Se intervine pentru alte 3 focare, sunt 3 conducte avariate”, a precizat Dan Paul Iamandi, Inspector General IGSU.

Citeşte şi: Ministrul Mediului, anunţ îngrijorător despre explozia de la Nădovari. „Situaţia este gravă. Există în continuare pericol de explozie!”