SCANDAL la grădiniţă. O educatoare este acuzată că AGRESEAZĂ copiii

Scandal la o grădiniţă din Iaşi, unde părinţii susţin că educatoarea le timorează şi chiar le-ar bate micuţii. Aceştia au depus o plângere la directorul instituţiei şi cer rezolvarea problemei într-un timp cât mai scurt.

20 feb. 2014, 07:57
SCANDAL la grădiniţă. O educatoare este acuzată că AGRESEAZĂ copiii

Alina Tofan şi-a înscris anul trecut fetiţa la Grădiniţa cu program prelungit nr. 26 din Iaşi şi susţine că aceasta a fost lovită de educatoare în repetate rânduri. Cadrul didactic mai este acuzat de părinţi şi de violenţă verbală, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Eu împreună cu încă două mame am depus o sesizare la directoarea şcolii. Suntem şase părinţi care am discutat, şi aşa am descoperit că micuţii noşti sunt loviţi de educatoare. Restul părinţilor se tem să ia atitudine, nu vor să se certe cu conducerea. Problema este de anul trecut, de atunci copiii spun că iau bătaie”, a declarat Alina Tofan.

Părinţii sunt nemulţumiţi însă şi de comportamentul pe care îl are educatoarea faţă de ei.

„Săptămâna trecută am fost să vorbesc cu ea. Aceasta s-a comportat foarte urât cu mine şi a făcut un abuz asupra copilului meu în faţa mea. Mi l-a luat din mână, l-a scos pe hol şi a început să ţipe la el, l-a pus să-i spună când l-a lovit şi să-i arate unde. Am plecat imediat, copilul meu era speriat şi plângea”, a povestit mama fetiţei.

Celelalte două mame care au depus plângere susţin că au fost tratate la fel. Femeile spun că primesc de fiecare dată acelaşi răspuns: „Aveţi dovezi, a venit cu mâna ruptă?”.

În urma sesizării făcute de părinţi, în grădiniţă s-a deschis o anchetă internă şi s-a format o comisie din cinci cadre didactice, care caută dovezi în această privinţă. În cazul în care se descoperă faptul că educatoarea loveşte copiii şi ţipă la ei, aceasta riscă să i se taie din salariu timp de şase luni un procent stabilit de membrii comisiei.

Citeşte şi A acuzat conducerea unei grădiniţe că îi punea copilul să-şi spună rugăciunea înainte de masă