O elevă a dispărut de acasă. A lăsat un mesaj pe Facebook

Disparitie misterioasa in Zalau. Andreea, o adolescenta de 14 ani este cautata de la inceputul saptamanii, cand a fost vazuta ultima data in viata.

RomaniaTV.net
18 oct. 2014, 17:00
O elevă a dispărut de acasă. A lăsat un mesaj pe Facebook

Parintii au aflat ca fata si-a facut un prieten cu 5 ani mai mare, pe care l-a cunoscut pe Facebook. Fata si-a sunat bunica si i-a spus ca vine la ea in vizita, insa nu a mai ajuns. De atunci o cauta si rudele, si prietenii, care o roaga sa se intoarca repede acasa ori sa le dea un semn ca este bine.

Andreea a disparut marti seara, cand a plecat la plimbare cu Bijoux, catelul ei, dar nu s-a mai intors. A doua zi si-a sunat bunica pe care a anuntat-o ca se afla in localitatea Coltirea, judetul Maramures, si va ajunge la ea curand, pentru ca voia sa stea de vorba.

Bunica ii e confidenta, iar fata obisnuia sa o viziteze cel putin o data pe luna. Ultima perioada din viata Andreei e invaluita in mister. Adolescenta acumulase absente la scoala, iar parintii au aflat recent ca are un prieten cu 5 ani mai mare decat ea. Era indragostita si posta pe pagina de Facebook mesaje de iubire. Acum, contul ei este inchis.

„S-au cunoscut pe Facebook. N-a stiut nimeni de relatia lor. Baiatul de vreo doua saptamani s-a invartit pe langa liceu. Foarte bine o invatat, o intrat la liceul teologic ortodox. I-am zis sa termine cu Facebook-ul. Mi-a zis: am terminat bunica, uite am 8 si 9” a marturisit Eva, bunica fetei pentru Pro TV.

Mama Andreei a aflat de disparitia ei in Italia, acolo unde a plecat la munca pentru a strange bani. Aveau nevoie de 5000 de euro pentru ca Andreea sa-si opereze o malformatie la coloana. 

„Nu stiu ce motiv ar putea avea, era bine si la scoala. Pe Facebook vorbea cu tot felul de baieti si i-am zis sa-l lase, i-am interzis. Am auzit de la prietene ca vorbea cu un baiat de doua saptamani si el mai venea sa o ia de la scoala” a povestit Ramona Ilies, mama fetei.

„Am sunat-o marti, eram la serviciu in tura de noapte si mi-a raspuns fratele mai mic si mi-a zis ca nu a mai venit pe acasa, am sunat-o pe mobil si nu mi-a raspuns. Se ascundea cand vorbea cu baiatul ala, il dadea pe asta mic afara din camera”, a explicat si tatal vitreg al fetei.

Andreea a fost vazuta ultima data de fratele ei in apartamentul familiei. Cand a plecat nu si-a luat nici macar haine sau actul de identitate. Singurul lucru pe care l-a luat cu ea a fost cainele familiei, un bichon havanez de culoare bej. Cand a disparut Andreea purta o pereche de pantaloni negri si o geaca de aceeasi culoare. Nu avea la ea nici buletinul si nici bani. Cine o recunoaste sau are informatii despre ea este rugat sa sune la 112.

„Andreuta oriunde ai fi, hai acasa! Sa vii acasa! Te asteapta buni! Te iertam, nu-ti facem nimic, numai sa vii” a fost mesajul transmis de bunica.