O elevă din Bacău licitează un tablou pictat de ea, pentru a salva fetița profesorului ei de istorie. Gestul ei a devenit viral pe Internet

O elevă din Bacău licitează un tablou pictat de ea, pentru a salva fetița profesorului ei de istorie. Sarah Dociu are 11 ani și învață la Școala „Spiru Haret”. A inițiat o licitație umanitară pentru Daniela, o fetiță de 3 ani bolnavă de cancer.

30 ian. 2023, 12:11
O elevă din Bacău licitează un tablou pictat de ea, pentru a salva fetița profesorului ei de istorie. Gestul ei a devenit viral pe Internet
O elevă din Bacău licitează un tablou pictat de ea

O elevă din Bacău licitează un tablou pictat de ea, intitulat „Flori și Speranță”, care se află expus, zilele acestea, în cabinetul mamei sale, medicul ginecolog Anca Dociu. Licitația are loc până pe 04 februarie, ora 12. Cei care doresc să liciteze, o pot face printr-un mesaj la postarea de pe Facebook de pe pagina Anca Dociu.

Citește și: Apel umanitar! Cum îl puteți ajuta pe Patrick, un copil cu autism din Sibiu

O elevă din Bacău licitează un tablou pictat de ea

APEL UMANITAR !

Dragi prieteni,

Ma numesc Sarah Dociu, am 11 ani si sunt eleva in clasa a V-a, la scoala Spiru Haret din Bacau. Astazi vreau sa va povestesc despre pasiuni, profesori, o fetita pe nume Daniela si despre o licitatie. Pasiunile mele sunt pictura si cititul. Pictez de la 6 ani, din instinct pentru arta si natura. Pentru mine un tablou este ca o jucarie unica, de care te desparti cu greu.

Astazi inca mi-am dat seama ca Daniela, o fetita care va implini in februarie 3 ani are nevoie si de ajutorul meu. Daniela este fetita profesorului de istorie Andrei Batrinu, unul dintre profesorii mei preferati. Poza Danielei este nelipsita de pe catedra la fiecare ora. Fara ea domnul profesor nu isi incepe ora, ceea ce ma impresioneaza mereu…

Am aflat cu durere acum cateva zile ca Daniela, fetita lui, are o forma de CANCER agresiv si ca de aproape un an, copilaria ei se desfasoara intr-un spital cu geamuri inchise, fara un peisaj, fara un spatiu de joaca si fara aventura, langa cateva jucarii si langa mama ei care o vegheaza mereu, clipa de clipa. Si spera ca intr-o zi va iesi afara si se va juca cu copiii de varsta ei.

Aceasta veste mi-a adus in minte multe ganduri triste si imagini ce sunt acum amintiri…Ochii bunicului meu calzi si zambitori ma urmaresc mereu de acolo de sus….El este pentru mine un invingator deoarece a luptat 7 ani desi la inceput avea sanse foarte mici. Dorina lui de a trai langa noi, ajutorul de Sus si cel al unor oameni care au stiut ce fac l-a tinut in viata ! Merita sa lupti pana in ultima clipa !

Eu sunt convinsa ca Daniela va reusi sa isi traiasca frumos copilaria, ca mai apoi o va durea mana de la scris teme, va plange de frica unui test, se va juli la genunchi alergand sau va citi carti frumoase despre faraoni si regi. Si mai stiu ca peste ani domnul profesor ii va preda istorie in acelasi mod placut cum o face cu noi….

Dar pentru asta ei au nevoie de ajutorul nostru ACUM! De aceea vreau sa imi vand o jucarie, adica un tablou pe care l-am intitulat ” FLORI SI SPERANTA”, intr-o licitatie. Este o idee care sper va fi un mic ajutor pentru micuta Daniela sa invinga aceasta boala cumplita.

Si pentru ca nu stiu cum sa fac mai multe voi lansa pe pagina de faceebok a mamei mele aceasta initiativa. Tabloul va fi timp de o saptamana pana pe 4 februarie ora 12 oferit pentru licitatie. Fiecare doritor va putea licita printr-un mesaj la aceasta postare o suma de bani.

In data de 04 februarie ora 12 ( luna in care Daniela va face 3 ani) vom sti cu totii din mesajele postate cine a licitat cel mai mult. Plata se va putea face in conturile deschide pe numele domnului profesor Andrei Batrinu care se regasesc in postarea dumnealui de pe facebook iar eu ii voi oferi tabloul care se va afla in aceasta perioada expus in cabinetul mamei mele.

Imi doresc din toata inima sa o putem ajuta pe Daniela in lupta ei !

Va multumesc,

SARAH DOCIU„, este mesajul scris de Sarah.