Apel umanitar! Cum îl puteți ajuta pe Patrick, un copil cu autism din Sibiu

Diagnosticat cu autism la nici trei ani, Patrik are nevoie de ajutorul nostru! Părinții lui fac eforturi supraomenești să își ajute copilul, care anul acesta a împlinit șapte ani. Terapiile sunt costisitoare, însă nu renunță să lupte și să speră ca oameni cu suflet mare să le poată ajuta și salva băiatul.

20 dec. 2022, 18:23
Apel umanitar! Cum îl puteți ajuta pe Patrick, un copil cu autism din Sibiu

Patrick Barbu, un copil în vârstă de șapte ani are nevoie de ajutorul nostru! De când a fost diagnosticat cu autism, la doi ani și jumătate, părinții lui au început soluții salvatoare pentru a-și salva copilul.

Calvarul a inceput în data de 4 iulie 2015,  atunci când părintii băiețelului au primit cumplita veste. De atunci, oameni cu suflet mare au sărit în ajutorul lor, însă tratamentele sunt extrem de costisitoare și au nevoie în continuare de bani.

Deși a împlinit recent șapte ani, Patrick este încă la grădiniță, deoarece încă are anumite deficiențe de vorbire și încă nu se poate integra în colectivitate.

Citiți și: Soţia lui Christian Sabbagh, mărturii emoţionante despre afecţiunea de care suferă fiul lor cel mic: „Autismul nu este o boală sau o epidemie”

Cu toate acestea, părinții lui, Victor și Suzana fac eforturi pentru ca Patrick să meargă din toamna viitoare la școală, pentru ca el să fie un copil normal și independent, care să învețe să se descurce singur.

O veste bună a venit la finalul lunii octombrie. Patrick a primit cel mai frumos cadou de la părinții săi: un frățior.

Terapiile sunt foarte costisitoare și cu greu mai fac față tratamentelor. Spre exemplu, un antrenament neuronal pentru antrenarea creierului făcut la București i-au costat în jur de 4.000 de euro.

„Acum, nu putem vorbi despre un copil tipic. Este foarte anevoioasă toată treaba asta cu terapiile. Este o afecțiune a creierului, până la urmă. Am făcut și antrenament neuronal pentru antrenarea creierului la București și ne-a costat în jur de 4.000 de euro. Toate ședințele sunt foarte costisitoare. Acum am ajuns să facem trei ore pe zi de terapie, în fiecare săptămână și de două ori terapie senzorială, separat. Cu cât face mai multă terapie cu atât șansele de evoluție sunt mai bune. Partea cea mai afectată la el este limbajul, dar pe celelalte arii de dezvoltare a evoluat foarte mult față de unde am plecat. El când era mic nu făcea mai nimic și când spun asta mă refer inclusiv la partea de alimentație. Foarte mult timp a mâncat doar lapte și pâine. Nu am reușit să introducem nimic în alimentație. Refuza tot. Nici nu accepta să guste. Erau probleme pe senzorial aveam să aflăm ulterior. Am reușit cu ajutorul terapiei să introducem alimentele. Acum mănâncă aproape orice, din toate gamele” spuneau părinții băiatului, în urmă cu un an, potrivit turnulsfatului.ro

Cum îl puteți ajuta pe Patrick

Cei care vor și pot să îl ajute pe Patrick o pot face prin donații, sponsorizări sau direcționarea impozitului pe venit fie de către persoanele fizice, fie de companii.

IBAN: RO08RZBR0000060019769722

Titular: Victor Barbu

Formularul pentru redirecționarea impozitului pe venit de 20% de către firme.

Formularul pentru redirecționarea impozitului pe venit de 3,5 % poate fi găsit AICI. Se mai poate completa până la finalul lunii aprilie 2023.

Pe Facebook apreciind pagina „Împreună pentru Patrick”

Citiți și: Copilul lui Tataee de la BUG Mafia are autism: „Cred că și eu am avut o formă mai ușoară. Nu e o boală, deși beneficiază de tratament”