O elevă din Bârlad, cercetată penal după ce şi-a şantajat o colegă cu o înregistrare compromiţătoare

O elevă în vârstă de 13 ani, de la o şcoală generală din Bârlad, este cercetată penal de către poliţişti, fiind acuzată că şi-a şantajat în mod repetat o colegă de clasă căreia i-a luat mai multe sume de bani pentru a nu face publică o înregistrare video compromiţătoare.

30 oct. 2013, 18:43
O elevă din Bârlad, cercetată penal după ce şi-a şantajat o colegă cu o înregistrare compromiţătoare

Potrivit Poliţiei Judeţene Vaslui, fata de 13 ani, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala de Arte „N.N. Tonitza” Bârlad, este anchetată pentru şantaj, după ce şi-a ameninţat o colegă de clasă, în vârstă de 14 ani, că-i va posta pe internet o înregistrare video în ipostaze indecente, potrivit Mediafax.

După ce a plătit în trei rânduri suma totală de 650 de lei pentru a nu fi publicat filmuleţul, eleva şantajată i-a mărturisit mamei sale presiunea la care este supusă de către colega sa de clasă. În consecinţă, femeia a mers la Poliţie, unde a depus o plângere împotriva fetei de 13 ani.

„În acest caz, au fost audiate mai multe persoane, inclusiv minora împotriva căreia s-a depus plângerea. Eleva acuzată a recunoscut că a perceput anumite sume de bani în schimbul nepublicării acelei înregistrări video compromiţătoare, astfel încât va fi cercetată pentru comiterea infracţiunii de şantaj”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Pe lângă cercetările desfăşurate de Poliţie, conducerea instituţiei de învăţământ a declanşat propria anchetă internă, în urma căreia se vor lua măsurile disciplinare care se impun în acest caz împotriva elevei de 13 ani.

Cel mai probabil, după cum afirmă oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, eleva se va alege cu scăderea notei la purtare, fără însă a putea fi exmatriculată, având în vedere că urmează cursurile învăţământului obligatoriu.

CITEŞTE ŞI: Tânără de 19 ani, şantajată cu imagini compromiţătoare de fostul iubit de 66 de ani