O elevă care a scris un eseu premiat împotriva armelor, ucisă în dormitorul ei de un glonţ rătăcit

Sandra Parks, care acum doi ani a scris un eseu numit „Adevărul nostru” despre pericolul armelor, clasându-se pe locul trei într-un concurs şcolar din Milwaukee, a fost împuşcată mortal în timp ce se afla în dormitorul său, scrie BBC.

RomaniaTV.net
23 nov. 2018, 12:29

Fata în vârstă de 13 ani a fost lovită de un glonţ care a trecut de geamul dormitorului ei. Ea a decedat la scurt timp după aceasta.

Mama sa, Bernice Parks, a declarat pentru poliţie că se culcase mai devreme în acea seară, iar copiii ei se uitau la televizor. Ulterior, ea s-a trezit după ce a auzit împuşcături în jurul orei locale 20:00 şi şi-a găsit fiica sângerând.

„Ea mi-a spus „Mama, am fost împuşcată, cheamă poliţia”, a declarat Parks pentru televiziunea WITI.

„M-am uitat la ea. Nu a plâns. Nu a ţipat. Era atât de liniştită… Nu a meritat să părăsească această lume aşa”, a adăugat ea.

Primarul din Milwaukee, Tom Barret, a descris situaţia ca fiind „o nebunie”, declarând: „În mod tragic, ea a murit din cauza cuiva care a decis că o să tragă spre casa ei. O fată de 13 ani, în săptămâna Zilei Recunoştinţei, a murit în propriul dormitor”.

Milwuakee Journal Sentinel a informat că un suspect, Isaac D. Barnes a fost pus sub acuzare pentru crimă iar un alt bărbat este pus sub acuzare pentru că a ajutat la păzirea a două puşti.

Fosta prietenă a lui Barnes ar fi informat poliţia despre posibila implicare a lui la faţa locului. Ea a declarat că el ar fi venit la maşina ei pe o stradă din apropiere cu o puşcă şi purtând o mască.

Ea adăugat că el a insultat-o şi i-a spus că este norocoasă că sunt în maşină copiii ei pentru că altfel ar fi ucis-o.

Poliţia l-a găsit pe Barnes într-o casă din apropiere, ascunzându-se într-un şifonier.

Rata criminalităţii din Milwaukee a scăzut din 2015, dar oraşul rămâne unul dintre cele mai violente din SUA, conform datelor FBI.

Sandra era elevă la şcoala Keefe Avenue iar eseul ei, denumit „Adevărul nostru” s-a clasat pe locul trei la concursul anual Martin Luther King Jr, organizat de şcolile publice din Milwaukee.

Ea a vorbit la Wisconsin Public Radio în ianuarie 2017, afirmând că doreşte să oprească „toată violenţa şi toată negativitatea”.

„Tot ce auzi este că cineva a murit şi cineva a fost împuşcat. Oamenii nu se gândesc acea persoană este tatăl, fiul sau nepoata cuiva”, a afirmat ea.

„Copilul meu nu este violent. Copilului meu nu îi plăcea violenţa. Ea a adus fericire tuturor persoanelor pe care le-a cunoscut”, a afirmat mama sa.

Conform informaţiilor Inspectoratului şcolar din Milwaukee, Sandra este al şaptelea copil de la o şcoală publică ucis în 2018.