O elevă eliminată de la bacalaureat a câştigat în instanţă dreptul de a participa la sesiunea de toamnă

Publicat: Duminică, 11 August 2019 13:50 // Actualizat: Duminică, 11 August 2019 13:50 // Sursa: romaniatv.net

O elevă din Alba eliminată de la examenul de bacalaureat din acest an după ce i-a sunat telefonul mobil în timpul unei probei orale şi-a câștigat în instanță dreptul de a se înscrie la sesiunea de toamnă a examenului de BAC.

Fata, absolventă a clasei a 12-a la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, a fost eliminată de la examenul de Bacaluareat, deoarece i-a sunat telefonul mobil în timpul unei probei orale la limba engleză, a câștigat în instanță suspendarea executării procesului verbal de sancţionare, potrivit Alba 24.

Fata a deschis o acțiune în contencios admistrativ împotriva Inspectoratului Județean Școlar Alba, acțiune înregistrată pe rolul Tribunlalului Alba. În timpul procesului, tânăra a precizat că "datorită organizării defectuoase și a neprezentării altor candidați, nu a fost respectată repartizarea pe ore, așa cum a fost aceasta prestabilită, reclamanta primind un mesaj de la colegi să se prezinte mai repede să susțină proba de engleză, întrucât nu sunt candidați și „comisia stă degeaba și profesorii sunt nervoși". Desigur, în aceste condiții, reclamanta s-a precipitat, s-a grăbit să plece de acasă și să ajungă cât mai repede, deși nu era încă ora la care a fost programată. (...) În graba mare reclamanta și-a lăsat lucrurile (geanta) într-o altă sală unde erau depozitate și alte obiecte personale ale altor candidați, uitând cu desăvârșire că telefonul mobil i-a rămas în buzunar. Reclamanta a recunoscut acest fapt și în continuare, respectiv faptul că telefonul mobil a fost asupra sa la intrarea în sala de examen, însă a susținut că acest fapt s-a datorat defectuoasei organizări a examenului de bacalaureat, a faptului că nu s-au respectat întocmai dispozițiile cuprinse în Metodologia organizării examenului național -(...), și mai ales, din cauza grabei și a emoțiilor, fără să existe nici un moment intenția de frauda, având în vedere că se prezenta la un examen oral", se arată în motivarea magistraților.

În privința unei posibile tentative de fraudă, "din înregistrarea pusă la dispoziția instanței de către pârât, rezultă că reclamanta avea telefonul mobil în buzunarul din spate al pantalonilor, fiind practic perfect vizibil pentru oricine, iar mai mult de atât telefonul a și sunat în timpul examenului deci nu a fost comutat pe modul silențios, astfel că există dubii serioase cu privire la faptul că s-a urmărit fraudarea examenului."

Prin suspendarea procesului verbal, tânăra a avut posibilitatea să se înscrie la examenul de Bacalaureat sesiunea august – septembrie, chiar dacă procesul de anulare a actului administrativ se află pe rolul Tribunalului Alba și va avea un prim termen la sfârșitul lunii septembrie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
13 Jul
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H