O elevă în vârstă de 14 ani din Piatra Neamţ a murit în timpul unui antrenament. Avea viza medicală la zi şi analizele recente în regulă VIDEO

O elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială "Elena Cuza" din Piatra-Neamț, legitimată ca sportivă la Clubul Școlar Sportiv din acelaţi oraş, a murit astăzi, în timpul unui antrenament la volei.

06 ian. 2023, 16:38
O elevă în vârstă de 14 ani din Piatra Neamţ a murit în timpul unui antrenament. Avea viza medicală la zi şi analizele recente în regulă VIDEO
O elevă în vârstă de 14 ani din Piatra Neamţ a murit în timpul unui antrenament. Avea viza medicală la zi şi analizele recente în regulă!

O elevă în vârstă de 14 ani din Piatra Neamţ a murit în timpul unui antrenament. Elevei i s-a făcut rău, fiind solicitat imediat un echipaj al Serviciului de Ambulanță. Medicii au încercat timp de aproximativ o oră și jumătate resuscitarea, după care fetiţa a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde în ciuda continuării manevrelor de resuscitare a fost declarat decesul, anunţă stiri-neamt.ro.

Citeşte şi: A murit la numai 17 ani, după ce a luat o pastilă de ecstasy pentru prima dată. Gestul făcut de tânără chiar înainte de tragedie

„La data de 6 ianuarie, în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că, unei minore de 14 ani din Piatra Neamț, i s-a făcut rău în timp ce participa la un antrenament de volei, la o sală de sport din municipiul Piatra Neamț. Echipajele medicale s-au prezentat la fața locului, minora fiind transportată la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Din păcate, în jurul orelor 13:50, am fost informați cu privire la faptul că, minora a decedat la unitatea medicală unde a fost internată”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Polițiștii vor continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă (moarte suspectă), pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc tragedia.

Citeşte şi: Elena a murit fulgerător la doar 20 de ani. Îndrăgita influenceriţă suferea de cancer

Conform Inspectoratului Școlar Județean Neamț, eleva și-a pierdut cunoștința în timpul antrenamentului, unul de intensitate redusă, după cum a precizat profesorul-antrenor, și care avea loc în condițiile pregătirii necesare participării la Campionatul Național de Cadete, din 14 ianuarie 2023.

Conform informațiilor primite din partea CSŞ Piatra Neamț, eleva avea efectuată vizita medicală periodică la cabinetul de medicină sportivă, cu care unitatea are contract și avea viza medicală valabilă. De asemenea, din cele relatate de părinții sportivei, aceasta a fost supusă unor investigații medicale chiar la începutul anului 2023 și nu s-a evidențiat nicio problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanță.