O elevă OLIMPICĂ LA MATEMATICĂ, calificată la faza internaţională a Olimpiadei de lingvistică

Ioana Bouroş este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Costache Negri" din Galaţi, la profilul real. Tânăra s-a calificat anul acesta la trei olimpiade naţionale şi la faza internaţională a Olimpiadei de lingvistică, care se va desfăşura în vară, la Beijing, în China.

21 mai 2014, 12:58
O elevă OLIMPICĂ LA MATEMATICĂ, calificată la faza internaţională a Olimpiadei de lingvistică

Profesoara de limba şi literatura română care a pregătit-o pe Ioana pentru Olimpiada de lingvistică, faza internaţională, a declarat că toţi cei clasaţi pe primele locuri la acest concurs sunt de la profil real, deoarece subiectele care se dau spre rezolvare concurenţilor presupun gândire logică, mult antrenament şi exerciţiu, cam ca la matematică, potrivit viata-libera.ro. De altfel, profesoara susţine că performanţa elevei sale n-ar fi fost obţinută dacă aceasta nu ar fi avut la activ nenumăratele ore de pregătire la matematică.

Pe lângă faptul că a fost selectată pentru faza naţională la lingvistică, Ioana Bouroş s-a calificat anul acesta şi la naţionalele de matematică şi chimie. La Olimpiada de matematică a reuşit să câştige medalia de argint.

CITEŞTE ŞI: Un elev din Vâlcea, medaliat a doua oară cu AUR la Balcaniada de Matematică