O eroină kurdă de 19 ani, ucisă în luptele cu ISIS. Încerca să oprească un atac kamikaze

O tânără de 19 ani, devenită simbol al femeilor kurde care luptă împotriva Statului Islamic, a fost ucisă în timp ce încerca să oprească un atac lansat de trei kamikaze în maşini-capcană.

RomaniaTV.net
10 sept. 2016, 15:23

Asia Ramazan Antar a fost ucisă în apropiere de Minbic, un oraş de la graniţa dintre Siria şi Turcia, eliberat recent de sub controlul ISIS. Administratorii paginii de Facebook We Want Freedom for Kurdistan au anunţat moartea tinerei pe 31 august. Comentatorii au descris-o pe Antar ca o eroină şi un martir. “Dumnezeu să îi binecuvânteze amintirea. Fie ca amintirea ei să rămână o sursă de eroism pentru poporul kurd timp de generaţii”, a scris J Gadi Peller Merino.

Odihneşte-te în pace Asia. Lupta ta împotriva ISIS este un simbol pentru toate femeile din lume”, a afirmat şi Jan Robinson. Antar era una dintre cele mai cunoscute femei kurde implicate în război. Ea făcea parte din brigada de femei YPJ care a apăra satul al-Yashli când a fost atacat de ISIS, potrivit purtătorului de cuvânt al YPG, comandantul Shirin Abdullah. YPJ este brigada de femei a miliţiei kurde YPG.

Potrivit presei locale, tânăra s-a născut la Qamishli, un oraş din nord-estul Siriei şi a fost recrutată de organizaţia militară kurdă în 2014.

Ea a fost supranumită Angelina Jolie kurdă pentru că semăna cu starul de la Hollywood.