O fabrică de ţigări CLANDESTINĂ, cu muncitori români, descoperită în Belgia

O fabrică de ţigări clandestină, cu muncitori români şi moldoveni, a fost descoperită în Belgia, în zona Ghlin-Baudour din oraşul Mons.

RomaniaTV.net
01 iul. 2013, 10:13
O fabrică de ţigări CLANDESTINĂ, cu muncitori români, descoperită în Belgia

Poliţiştii belgieni au descoperit joi, în zona Ghlin-Baudour din oraşul belgian Mons, o fabrică clandestină de ţigări care producea nu mai puţin de 400.000 de ţigarete pe zi şi în care lucrau muncitori din România şi Republica Moldova, relatează La Capitale, citatată de Agerpres.

Şapte muncitori clandestini, români şi moldoveni, au fost descoperiţi la etajul fabricii clandestine de ţigări, într-un loc fără ferestre, dar ventilat. La Capitale notează că muncitorii dispuneau de un anumit confort, respectiv frigidere, duşuri, paturi şi posibilităţi de a-şi prepara hrana, şi că probabil în locul respectiv ar fi putut locui 20 de persoane.

Fabrica funcţiona într-un hangar dezafectat unde uneori erau văzute persoane necunoscute şi unde opreau frecvent camioane. Anchetatorii, care primiseră informaţia de la autorităţile poloneze în urmă cu nouă luni, se aşteptau să găsească o cultură de canabis.

Autorităţile belgiene au confiscat peste 25 de tone de tutun, enorme cantităţi de filtre şi de hârtie pentru ţigări. Tutunul provenea din SUA, Italia şi Mozambic şi ar fi putut fi utilizat la fabricarea a 50 de milioane de ţigări.

Poliţiştii au descoperit 400.000 de ţigări gata de comercializare, marca „Regal King Size”, absentă de pe piaţa din Belgia dar foarte apreciată în Marea Britanie, unde un pachet se vinde cu 8 euro. O parte din ţigări erau vândute pe internet cu 3,50 euro pachetul. Totalul taxelor eludate este estimat la peste 22 de milioane de euro.