O familie aflată în izolare stă cu mortul în casă pentru că două instituţii îşi pasează responsabilitatea

Trupul unei femei din Bucureşti, care a murit luni dimineaţă, se află încă în apartamentul său pentru că DSP și Serviciul 112 își pasează responsabilitatea de la una la cealaltă, potrivit Antena 3.

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 18:38
O familie aflată în izolare stă cu mortul în casă pentru că două instituţii îşi pasează responsabilitatea

„Cei de la 112 au venit, cei de la SMURD au constatat decesul și mi-au lăsat o hârtie cu EKG-ul. Au spus că au chemat un echipaj de poliție, care este în fața blocului și așteaptă pe cineva de la DSP. Noi suntem izolate din data de 27, de când a fost ridicat soțul meu de acasă, el fiind confirmat sâmbătă noapte pozitiv. Mi s-a spus să stau în casă. Ca să obțin un document pentru înmormântare, un document ca să mă pot deplasa în provincie, că acolo trebuie să o îngrop. O derogare, ceva, ca să pot să plec pentru că sunt declarată izolată! De la DSP mi-au spus să le trimit un email și să declar că sunt contact direct și să obțin de la ei o derogare ca să pot să merg să îmi îngrop mama. Stau cu mortul în casă și nu mă îndrumă nimeni”, spune fiica femeii decedate.

Citeşte şi: Nelu Tătaru, despre testarea pentru COVID-19: „În primele două zile o să avem un test negativ chiar dacă bolnavul este infectat”

Directoarea DSP București, Oana Nicolescu, aruncă vina pe serviciul 112 și spune că cei de acolo sunt vinovați pentru că nu au trimis un medic la familia decedatei. Aceștia stau cu persoana decedată în casă pentru că sunt în izolare.

„Trebuie sa i se elibereze de către un medic un certificat constatator de deces. Cu acest document familiei i se eliberează de către primărie certificatul de deces și adeverința de înhumare. După ce are aceste documente, familia se adresează către noi pentru avizul sanitar de transport. Acest medic care ar trebui să constate decesul nu este de la DSP București. Trebuie solicitată ambulanța, să vină un medic. Serviciul 112 trebuia să ajungă acolo și să elibereze certificatul medical de deces. Să puneți pe spinarea noastră că DSP nu face…”, a declarat Oana Nicolescu la Antena 3.


loading...