O familie din Franţa a ajuns în România într-o căruţă trasă de măgar. Destinaţia finală a francezilor este Palestina

O familie din Franţa, care călătoreşte într-o căruţă trasă de un măgar, a ajuns în România după doi ani. Punctul final al călătoriei este Palestina.

19 mai 2023, 08:52
O familie din Franţa a ajuns în România într-o căruţă trasă de măgar. Destinaţia finală a francezilor este Palestina

O familie din Franţa a ajuns în România într-o căruţă trasă de măgar. Doi ani a durat până când familia a ajuns din Franţa în România. Destinaţia finală a francezilor este Palestina. Marius Cârdei este românul care s-a întâlnit cu familia respectivă în zona localității Peciu Nou, din Timiș,

Citeşte şi  Benzina şi motorina s-au scumpit din nou. Unde mai găseşti combustibil la preţul vechi

“Au spus că se deplasează pur și simplu, în mod natural, pe jos. Am întrebat când au plecat din Franța. De doi ani de zile. Deci de doi ani de zile ei călătoresc, mergând aproape la pas cu acel atelaj, cu copiii după ei. Ce mâncați? Mă gândeam că poate, na, sunt de condiții mai umilă, mănâncă de prin natură. Nu, noi avem bani, ne oprim, ne cumpărăm de la supermarket sau ne invită cetățenii din diverse locuri. Discuția a continuat pe făgașul respectiv, întrebând despre copiii, cum încearcă ei să-și educe copiii, că totuși n-au cum să meargă la școală Ei au spus că ei preferă să dea copiilor educație, oarecum prin această călătorie să-i învețe fapte de viață”, mai spune Marius Cârdei, conform  radiotimisoara.ro.

Citeşte şi Încălzirea globală, un fenomen tot mai grav. Expert climatolog, avertisment îngrijorător: „Echilibrul a fost deja dat peste cap. Avem probleme cu valurile de căldură, cu secetele”

Cuplul format dintr-o franțuzoaică şi un palestinian călătorește împreună cu cei patru copii ai lor. Părinţii spun că, deşi nu merg la şcoală, copiii sunt educaţi tocmai prin învăţămintele unei astfel de călătorii.

„Ei au spus că ei preferă să dea copiilor educație, oarecum prin această călătorie să-i învețe fapte de viață”, a declarat Cârdei.