O familie din Italia a făcut o avere de milioane de euro după ce a folosit alune pentru a înmulţi crema de cacao

Viaţa este dulce pentru o familia din Italia. Dinastia care se află în spatele celebrei creme de ciocolată Nutella urmează să primeacă dividente în valoare de 642 de milioane de euro. Totul după ce firma a realizat un profit net de 928,6 milioane de euro în anul fiscal încheiat în luna august 2019, în creştere cu 25% faţă de anul trecut.

RomaniaTV.net
23 ian. 2020, 12:54
O familie din Italia a făcut o avere de milioane de euro după ce a folosit alune pentru a înmulţi crema de cacao

După mai multe plăţi de acest gen familia Ferrero a reuşit să se poziţioneze pe locul 25 în topul celor mai bogate familii din lume. În ultimii ani familia a încasat dividente în valoare de peste două miliarde de euro, profiturile companiei dublându-se în anul 2008.

Familia Ferero a devenit celebră în momentul în care a deschis o patiserie în nordul Italiei, unde foloseau alune pentru a înmulţi crema de cacao. Treptat aceasta a devenit o firmă producătoare de dulciuri, deschizând mai multe patiserii peste hotare imediat după cel de-al Doilea Război Mondial.

În anul 1960, familia a lansat mărcile Nutella şi Kinder Chocolate, ulterior lansând şi produse precum boambenele Tic Toc şi Ferrero Rocher.