O familie din Marea Britanie împarte locuinţa cu un piton albinos de 5.18 metri

Familia Rice din Marea Britanie împarte locuinţa cu un membru necuvântător mai puţin obişnuit. Este un piton-femelă, albinos, lung de 5,18 metri, care încă nu şi-a încheiat creşterea şi ar putea ajunge la peste 6 metri după ce va deveni adult.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 19:33
O familie din Marea Britanie împarte locuinţa cu un piton albinos de 5.18 metri

Femela piton se numeşte Lilly şi este deja un membru al familiei Rice, cu care împarte casa cu trei camere din Guyhirn, Cambridgeshire.

„Lilly are o personalitate minunată”, o laudă Kim, stăpâna casei. „Este blândă, iar copiii o adoră. Este mai uşor de îngrijit decât cei doi câini ai mei, ca să fiu cinstită. Putem să o lăsăm liberă în iarbă, în curte, mai ales în zilele călduroase, când ea adoră să stea acolo”, a mai povestit Kim, care spune că trebuie să fie tot timpul cu ochiin pe ea, să nu depăşească teritoriul şi să sperie pe cineva cu prezenţa ei inopinată, scrie Daily Mail. 

Tradiţie de familie

Lilly nu este un animal inedit în familia Rice. Aceasta are o tradiţie de 25 de ani în creşterea şi coabitarea cu şerpii, după ce capul familiei, Peter, a adus prima oară în casă un şarpe. Fiica lor, Chloe, este o adolescentă pasionată până la obsesie de şerpi, iar de când a absolvit studiile medii, s-a înscris la Milton Animal College pentru a studia viaţa reptilelor.

Lilly doarme într-un dispozitiv pe măsura ei, ai  cărui pereţi pot fi încălziţi. Mănâncă o dată la trei săptămâni cîte un iepure întreg şi doarme foarte mult. Lilly a fost luată şi crescută de când era pui. Acum are 7 ani.