O fată de 15 ani a murit de COVID chiar în ziua în care era programată la vaccinare

O fată de 15 ani din Portsmouth, Anglia, a murit de miocardită provocată de Covid, o inflamație a mușchiului inimii, deși nu avea alte boli.

04 oct. 2021, 16:21
O fată de 15 ani a murit de COVID chiar în ziua în care era programată la vaccinare

O adolescentă de 15 ani a murit de Covid în ziua în care era programată să se vaccineze. Femilia ei este devastată de durere și spune că medicii au făcut „tot ce au putut pentru a o salva”. 

Jorja Halliday, din Portsmouth, Marea Britanie, a murit în spitalul Queen Alexandra, la 4 zile după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus și chiar în ziua în care era programată să se vaccineze anti Covid. Mama ei, Tracey Halliday, 40 de ani, a spus că Jorja era sănătoasă, făcea sport, avea mulți prieteni și avea în față un viitor luminos, potrivit The Guardian.

„Era foarte activă, îi plăcea să iasă și să petreacă timp cu prietenii ei, dar și cu frații și surorile ei. Crescând, s-a transformat într-o domnișoară frumoasă… Este devastator, pentru că întotdeauna copiii trebuie să supraviețuiască părinților”, a mai spus mama adolescentei.

Moldoveancă arestată în Israel, pentru incendierea unui apartament. Femeia susţine că are implantat un cip, care îi dă ordine

Tracey a mai explicat că Jorja, care nu avea nicio boală, a avut simptome asemănătoare gripei înainte de a face testul PCR, care a dat un rezultat pozitiv, fiind izolată la domiciliu.

Din cauza durerii în gât, adolescenta nu a mai putut să mănânce. Un medic i-a prescris antibiotice, dar starea ei s-a înrăutățit accelerat, ritmul cardiac ajungând la dublul valorii normale. În aceste condiții a fost dusă la spital.

„Și-au dat seama cât de grav era și mi s-a permis să o ating, să o țin de mână, să o îmbrățișez… Mi-au permis asta… Sunt încă în punctul în care nu pot să înțeleg că s-a întâmplat.

Melbourne a devenit oraşul cu cel mai îndelungat lockdown din pandemie. Carantina va mai continua aici cel puţin trei săptămâni

Am fost cu ea tot timpul. Au încercat să o pună pe un ventilator pentru a-i oferi corpului o șansă de recuperare. Ritmul cardiac nu s-a stabilizat. Inima ei nu mai putea suporta. Au făcut tot ce se putea din punct de vedere medical, dar nu au putut să o salveze”, a mai spus mama tinerei.

Rezultatele preliminare ale medicului legist au indicat că Jorja avea miocardită Covid, inflamație cardiacă cauzată de virus.

Tracey Halliday a spus că fiica ei a murit în ziua în care fusese programată pentru vaccinarea anti-Covid.

Boris Johnson: Vaccinarea cu a treia doză a britanicilor trebuie aibă prioritate faţă de donaţiile de vaccinuri

Premierul britanic a apărat „contribuţiile uriaşe” pe care Regatul Unit le-a avut donând vaccinuri anti Covid ţărilor în curs de dezvoltare, în contextul în care 1,5 milioane de oameni au primit invitaţii să se injecteze cu a treia doză în Anglia în această săptămână.

În cadrul unei discuţii cu ziariştii spre Adunarea Generală a ONU de la New York, Johnson a spus: „Dar ar trebui să întrerupem program de vaccinare cu doza a treia pentru bătrâni şi persoane vulnerabile în ţara asta? M-am uitat la dovezile despre ce poate face această doză, la protecţia suplimentară pe care o poate asigura oamenilor, şi trebuie să spun că eu cred că asta trebuie să fie prioritatea noastră şi vom continua să facem asta”.