O fată din Buzău care a căzut cu bicicleta în Bucegi lovindu-se la cap, dusă de urgenţă la Bucureşti

Publicat: Sâmbătă, 26 Octombrie 2013 20:28 // Actualizat: Sâmbătă, 26 Octombrie 2013 20:28 // Sursa: romaniatv.net

O tânără de 25 de ani, din Buzău, care a căzut, sâmbătă, de pe bicicletă, pe versantul dâmboviţean al Masivului Bucegi, şi s-a accidentat grav la cap a fost transportată la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Bucureşti, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Dâmboviţa, victima venise la munte împreună cu soţul său şi cu o prietenă, iar cei trei au lăsat autoturismul în zona Cabana Dichiu, de unde au pornit cu bicicletele către zona Padina-Peştera.

În zona Turbăriei Lăptici, cu carosabil acoperit de un strat subţire de polei, tânăra aflată pe bicicletă, neechipată corespunzător, s-a dezechlibrat şi a căzut, iar în urma impactului fata a suferit un traumatism cranio-cerebral, soţul acesteia cerând ajutor prin Serviciul Unic de Urgenţă 112.

"Am fost solicitaţi, tânăra avea nevoie de ajutor în zona Turbăriei Lăptici. Acolo, echipa noastră a găsit o fată de 25 de ani cu un traumatism în zona capului, în urma căderii de pe bicicletă, iar salvamontiştii dâmboviţeni au fost cei care i-au acordat primul ajutor tinerei. Nu avea nici echipament adecvat, iar in perimetrul unde s-a produs accidentul carosabilul era acoperit cu polei. I-am acordat primul ajutor, era conştientă, fiind preluată de o salvare de la Fieni şi urma să fie dusă la spitalul din Pucioasa", a declarat şeful Serviciului Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu.

Potrivit sursei citate, în drum spre spital, în zona Cuibul Dorului, starea tinerei s-a înrăutăţit, astfel că a fost luată decizia ca fata să fie transportată la Spitalul Orăşenesc din Sinaia, distanţa fiind mult mai mică.

"Acolo, medicii, după o evaluare a stării de sănătate, destul de gravă, cu un traumatism cranio-cerebral, au examinat-o, au stabilizat-o şi au decis să o trimită pe tânără la un spital din Capitală", a declarat Diaconescu.

La ora transmiterii acestei ştiri, pacienta a fost preluată de o ambulanţă şi a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", din Bucuresti, pentru îngrijiri medicale de specialitate şi investigaţii suplimentare.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 oct 20:33
26 oct 20:33
...şi s-a accidentat grav la cap a fost transportată la Spitalul “Bagdasar Arseni” din Bucureşti, potrivit Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8024
RON
25 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H