O felină specială. Pisica ministrului britanic, bănuită de spionaj

Dacă se spune că pisica moare din curiozitate, atunci pisica ministrului britanic de finanţe îşi riscă în fiecare zi toate cele 9 vieţi. Motivul îl reprezintă faptul că, după cum se speculează în ultima vreme, felina ar putea fi agent dublu pentru o putere străină, conform Daily Mail.

10 iun. 2013, 11:56
O felină specială. Pisica ministrului britanic, bănuită de spionaj

Freya, pisica rătăcitoare a ministrului de finanţe George Osborne, a dispărut timp de 2 ani şi apoi a reapărut în mod misterios în Downing Street, unde se bucură de acces nelimitat în toate zonele în care are acces şi stăpânul său.

Osborne a cumpărat pisica vărgată pe nume Freya drept cadou pentru cei doi copii ai săi în 2009, însă după doar câteva luni pisica a dispărut.

În urmă cu un an, după ce Osborne a devenit ministru şi s-a mutat alături de familie pe Downing Street, soţia sa, Frances, a primit din senin un telefon prin care era înştiinţată că Freya a fost găsită. Felina ar fi vagabondat timp de doi ani şi ar fi fost hrănită din când în când de „un vecin”.

Felina a fost returnată familiei Osborne datorită unui microcip implantat sub piele pe care se află şi un număr de telefon de contact.

Această reapariţie spectaculoasă a pisicii în familia lui George Osborne, după ce acesta a devenit ministru de finanţe al Marii Britanii, a aprins speculaţiile că, pe lângă microcipul de identificare ar putea fi dotată şi cu alte dispozitive electronice ce ar putea fi folosite pentru spionaj.

„Unii dintre noi sunt convinşi că s-a aflat în posesia chinezilor. Pisica asta are acces peste tot. Este suficient să-i pui un dispozitiv de ascultare sau înregistrare şi poţi afla jumătate din secretele guvernului”, conform unei surse anonime din cadrul conservatorilor, citată de Daily Mail.

Datorită abilităţii sale de a se strecura neobservată printre poliţişti şi agenţii serviciilor speciale, Freya ar putea fi spionul perfect. În ultimele câteva luni pisica a fost găsită în cea mai protejată zonă din cadrul Ministerului de Externe, în camera cu numărul 10 şi a încercat chiar şi să se strecoare în Trezorerie. Cu o altă ocazie a fost surprinsă în camera de comandă a unui exerciţiu militar secret al Marinei Regale. Când oficialii au întrebat cum a ajuns pisica acolo, consilierii ministrului de finanţe le-a explicat: „E de la Trezorerie şi are acces peste tot”.