O femeie a ajuns în comă la spital după ce a câștigat un pariu că bea mai mult decât toți cei din bar

O femeie de 31 de ani din Botoșani a ajuns în comă alcoolică la spital după ce a câștigat un pariu că bea mai mult decât toți cei din bar.

07 dec. 2021, 10:58
O femeie a ajuns în comă la spital după ce a câștigat un pariu că bea mai mult decât toți cei din bar

O femeie din Botoşani, mamă a şapte copii, a ajuns în stare critică la spital după ce a pus pariu că dă pe gât mai mult alcool decât orice beţiv din bar, scrie Monitorul de Botoşani. Întrecerea a avut loc într-un bar, în apropierea casei femeii.

Potrivit martorilor, femeia de 31 de ani s-ar fi luat la întrecere cu mai mulţi vecini, împătimiţi în ale paharului, punând pariu care reuşeşte să bea o cantitate mai mare de tărie. Fără a sta prea mult pe gânduri, aceasta şi-a pus, într-o halbă de bere, aproape 400 de mililitri de vodcă, pe care a băut-o pe nerăsuflate.

Citeşte şi: Un poliţist aproape în comă alcoolică şi-a ameninţat colegii după ce a făcut accident: „Când ies din puşcărie, vă împuşc pe toţi!”

Femeia a reuşit să bea toată vodca din halbă şi a câştigat pariul. Doar că la scurt timp, femeia a căzut inconştientă sub masă.

La scurt timp, însă, tânăra a căzut inconştientă sub masă, iar cei din bar au chemat salvarea.

Tânăra a fost transportată în Centrul de Primiri Urgenţe al secţiei din oraş, apoi pentru că starea ei de sănătate se înrăutăţea, medicii au cerut transferul la Botoşani.

„Pacienta a fost preluată în comă de gradul III prin intoxicaţie voluntară etanolică. Starea acesteia era foarte gravă, reuşind să o stabilizăm pentru transferul la UPU Botoşani, unde a fost predată colegilor specialişti”, a precizat medicul Eduard Gurău, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Botoşani.

Femeia a stat ore bune în comă.

Citeşte şi: România, pe locul 10 în Europa la consumul de alcool pur. Un român consumă anual 11 litri de alcool pur

Un român consumă anual, în medie, 11 litri de alcool pur, valoare ce poziţionează piaţa locală în prima parte a clasamentului european, fără a fi însă un loc fruntaş, într-un top realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Această valoare se traduce astfel într-un consum mult mai mare de băuturi spirtoase, dat fiind că jucătorii din industrie definesc băuturile spirtoase ca băuturi alcoolice cu o concentraţie alcoolică de minimum 15% vol, conform spirits-romania.ro.

Fruntaşe la consumul de alcool pur sunt Letonia (12,9), Cehia (11,7) şi Lituania (11,9). Ultimele locuri sunt ocupate de Bulgaria (11,2), Slovenia (11,1), Luxemburg (11) şi România (10,96).