O femeie a căzut într-o groapă de mormânt, de Sâmbăta morţilor. ISU, chemat de urgenţă

O femeie a mers la cimitir şi a căzut într-o groapă de mormânt din municipiul Constanţa. Salvatorii ISU Dobrogea au intervenit de urgenţă sâmbătă, când în Biserica Ortodoxă sunt Moşii de iarnă.

06 mart. 2021, 22:00
O femeie a căzut într-o groapă de mormânt, de Sâmbăta morţilor. ISU, chemat de urgenţă
O femeie a căzut într-o groapă de mormânt

O femeie a mers la cimitir şi a căzut într-o groapă de mormânt. Totul s-a întâmplat la Constanţa, acolo unde Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost solicitat să intervină în cazul unei femei căzute într-o groapă de mormânt.

Citeşte şi: Reteta coliva. Cum sa te pregatesti pentru Mosii de iarna 2021. Ce se face de pomenirea mortilor

O femeie a mers la cimitir şi a căzut într-o groapă de mormânt

ISU Dobrogea a fost sesizată prin 112 despre acest incident. „La intervenţia de la cimitirul de pe Baba Novac s-a deplasat un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD B, 6 subofiţeri„, transmite ISU Dobrogea.

Femeia a fost scoasă din groapa de la cimitir, fiind conştientă şi cooperantă. Apoi a fost preluată de echipajul SMURD şi transportată la spital, scrie Adevărul.ro.

Sâmbătă, 6 martie, Sâmbăta Morţilor

Moșii de iarnă reprezintă una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox. Moșii de iarnă sunt celebrați în calendar ortodox 2021 la începutul anului.

Anul acesta, Moșii de iarnă se prăznuiesc la începutul lunii martie, mai exact pe 6 martie, atunci când Biserica Ortodoxă face prăznuirea celor adormiți. Moșii de iarnă 2021 sunt celebrați în martie, deoarece Paștele 2021 este pe 2 mai, iar Moşii de iarnă marchează începutul sâmbetelor morților, care se încheie în Săptămâna Mare.

După Moșii de iarnă 2021, la câteva zile, urmează Moșii de primăvară 2021, pe data de 9 martie.

Moşii de iarnă marchează începutul sâmbetelor morților care se încheie în Săptămâna Mare dinaintea Paștelui. Pe 6 martie 2021, Biserica Ortodoxă Română face prăznuirea celor adormiți. În această sâmbătă, preoții fac slujba Parastasului și cea a Sfintei Liturghii.

Credincioșii merg la biserică la slujbă, cu pomene pentru rudele lor care au trecut în neființă. Pentru Moşii de iarnă, gospodinele pregătesc colivă, sarmale, colaci, turte și vin. Lângă coșul cu bucate, credincioșii pun un pomelnic în care trec numele rudelor decedate.