O femeie a descoperit că are 2 tumori pe creier. Ce a urmat întrece orice imaginaţie FOTO

Abigail Barry, o mamă din Marea Britanie, a devenit pictoriță extrem de talentată după ce a descoperit că are două tumori pe creier. Ea spune că înainte să aibă aceste probleme nu a pictat niciodată în viața ei. 

22 sept. 2017, 11:05

Abigail, care are două copii și a fost casnică, povestește că abia putea să traseze două linii drepte înainte să își descopere cele două tumori cerebrale, scrie libertatea.ro. Ea spune că în urmă cu aproximativ șase luni, după ce a descoperit și a dpoua tumoare, a simțit brusc nevoia de a pune mâna pe pensulă și a începe să picteze.

Citeşte şi Celebra pictoriţă Francesca Lowe, însărcinată în şase luni, a murit din cauza unui norovirus

„Nu prea am pictat niciodată. Întotdeauna m-a plictisit și mi se părea o activitate mult prea monotonă, iar ceea ce ieșea din mâna mea nu prea semăna cu ceea ce trebuia să fie. Apoi, în urmă cu aproximativ șase luni, am avut brusc impulsul de a pune mâna pe pensulă, iar acum sunt complet obsedat de asta”, povestește femeia de 43 de ani din orașul Herne Bay, Kent.

Abigail Barry a fost diagnosticată cu o tumoare pituitară pe creier în urmă cu cinci ani și, mai recent, medicii au găsit o altă masă pe tulpina glandei hipofizare. Tumorile nu sunt canceroase, dar cauzează oboseală extremă, dureri de cap și pierderi de memorie și i-au afectat vorbirea și vederea, obligând-o să renunțe și la munca de voluntar pe care o făcea înainte.

Totuși, datorită noii sale pasiuni pentru pictură, Abigail spune că a început să nu se mai simtă inutilă, realizând lucrări colorate pe care le oferă ca daruri prietenilor și familiei.

Ea spune că abilitatea ei de a picta se datorează unui fenomen medical rar, în care tumorile cerebrale sau traumele sunt legate de capacitatea creativă. „Neuropsihiatrul meu studiază acest fenomen chiar în această perioadă și spune că este foarte rar”, explică pictorița.

Citeşte şi Elena Pop, pictoriţa din România care i-a impresionat pe italieni, a murit la doar 36 de ani

Ea mai spune că, deși, încă este uimită ori de câte ori termină un tablou, a devenit și cel mai mare critic al ei. „Văd o mulțime de probleme de perspectivă cu munca mea și alte probleme, dar alții au spus că acest lucru este de-a dreptul fermecător și tablourile mele le aduc mai aproape copilăria”

Abigail spune că pictura o ajută să rămână calmă și crede că a fost salvatorul ei. „Mă face cu adevărat fericită, mă face să mă simt utilă, și cum alții par să-mi aprecieze munca, îmi place să-i fac fericiți”, a spus ea.


loading...