O femeie a fost prinsă la terasă cu certificatul de vaccinare al altei persoane. Ce riscă acum persoana care a făcut falsul

O femeie din Constanța s-a ales cu dosar penal după ce a fost prinsă că a folosit certificatul de vaccinare al altei persoane pentru a intra într-o cafenea.

08 oct. 2021, 12:24
O femeie a fost prinsă la terasă cu certificatul de vaccinare al altei persoane. Ce riscă acum persoana care a făcut falsul

Femeia a fost prinsă în cadrul unei acțiuni ample a Poliției care a făcut numeroase controale la operatorii economici și organizatorii de evenimente din Constanța, cu privire la certificatul de vaccinare, care a devenit obligatoriu. Ea este acuzată acum de fals în declaraţii.

În urma verificării unui cod QR de pe certificatul digital prezentat de o femeie, care se afla într-o cafenea din municipiul Constanța, polițiștii au constatat faptul că aceasta le-a înmânat un certificat verde aparținând unei alte persoane, scrie ct100.ro.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Citeşte şi Raed Arafat ameninţă cu sancţiuni dure. Restaurantele care nu verifică codul QR vor fi închise

Administratorii care nu vor respecta obligația de verificare a codul QR, riscă sancțiuni contravenționale prevăzute cu amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei.

De asemenea, clienții prezenți în localuri, care nu pot prezenta certificatul verde, riscă sancțiuni cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.

Citeşte şi Un italian şi-a tatuat codul QR de la certificatul de vaccinare VIDEO