O femeie a intrat în mare cu cadrul ajutător și a fost luată de valuri. A fost salvată în ultima clipă, după ce a fost la un pas să se înece: „Știu să înot!”

O femeie care se deplasa cu ajutorul unui cadru metalic a fost salvată din mare, după ce a fost la un pas de a se îneca.

17 aug. 2023, 08:40
O femeie a intrat în mare cu cadrul ajutător și a fost luată de valuri. A fost salvată în ultima clipă, după ce a fost la un pas să se înece: „Știu să înot!”
O femeie care se deplasa cu ajutorul unui cadru metalic a fost la un pas de înec

O femeie a fost salvată în ultima clipă de la înec de către salvamari și turiști după ce a intrat în mare cu un cadru ajutător de mers. Turista a fost doborâtă de valuri, dar a refuzat să iasă din apă.

Totul s-a petrecut miercuri, pe plaja din Eforie Nord. Chiar dacă se deplasează cu greu, femeia a ținut să intre în apă cu orice preț, spunând că știe să înoate, dar a fost doborâtă de valuri de îndată ce a înaintat în mare.

Citește și: Tragedie pe litoral. Trei persoane s-au înecat la Mamaia, iar alte două au ajuns la spital. Oamenii au format un lanț uman în încercarea de a le salva

Întrebată dacă i-a fost teamă să intre în apă, femeia a spus:

„Nu, pentru că știu să înot. Dar, într-adevăr, trage foarte tare apa, recunosc. Recunosc că am făcut o greșeală. Au venit și domnii și imediat m-au ridicat”, a spus femeia, potrivit digi24.ro.

Soțul femeii a încercat să-i sară în ajutor, dar nu a reușit, așa că au intervenit salvamarii, care au reușit să o ducă la mal. Aceștia s-au plâns din nou că nu sunt ascultați de turiști, care, în continuare, își riscă viața pentur a face baie în mare.

În ultimele două zile, patru turiști au fost sancționați de polițiștii constățeni, pentru că nu au respectat indicațiile salvamarilor de a nu intra în apă pentru că era arborat steagul roșu și exista pericol de înec.

„În perioada 15-16 august, poliţiştii constănţeni au intervenit la patru apeluri, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la nerespectarea indicaţiilor salvamarilor, în condiţiile arborării steagului roşu. Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional, potrivit legislaţiei în vigoare”, a transmis IPJ Constanța.

Citește și: Inconștiența turiștilor face victime pe litoral! Șase turiști au murit în doar două zile, după ce s-au înecat în Marea Neagră. Turistă: ”Nu-mi pasă de nimic, că stric bani, că-mi pun viața în pericol”

Constanța s-a aflat sub cod galben de vânt, iar pe litoral salvamarii au arborat steagul roșu care interzice scăldatul în mare.

Marți după-amiază, la Eforie Nord, a izbucnit un conflict între salvamari și turiștii care doreau să intre în mare, chiar dacă era arborat steagul roșu. În urma scandalului, doi turiști au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Luni, în stațiunea Mamaia, patru persoane și-au pierdut viața, după ce s-au înecat în mare.