O femeie a murit după ce a luat cina, nu a ştiut că nu are voie să combine creveţii cu…

O tânără din Macao, China, a murit în somn la câteva minute după ce luase cina. Tânăra a mâncat creveţi în timp ce lua şi suplimente de Vitamina C.

25 aug. 2017, 18:39
O femeie a murit după ce a luat cina, nu a ştiut că nu are voie să combine creveţii cu…

O tânără din China a murit după ce a mâncat creveţi cu lămâie. În urma autopsiei facute de medici a reieşit că fata a murit pentru că lua suplimente de vitamina C şi, cu câteva ore înainte să moara, mâncase creveti.

Despre crevetii cu lamaie stie toata lumea, insa nu trebuie sa exageram cu lamai sau alte produse care contin vitamina C atunci cand ii combinam. Conform unui studiu efectuate de cercetatorii de la Universitatea din Chicago, carnea de scoica si crevetii contin pentaoxid de arsen in cantitati ridicate, insa nu sunt toxice pentru organism.

Exista o singura exceptie cand acest pentaoxid poate deveni un monstru care mananca stomacul pe interior si provoaca hemoragii in tot corpul, la fel ca in cazul chinezoaicei: atunci cand este combinat cu cantitati insemnate de vitamina C.

Medicii spun ca nu trebuie sa ne facem griji cand mancam creveti cu lamaie, atunci cand consumul se face in cantitate moderata. Sucul de lamaie poate fi indicat in locul suplimentelor de vitamina C, insa atunci cand exageram cu acest fruct sau oricare altul bogat in vitamina C, pentaoxidul de arsenic isi schimba proprietatile si ne poate fi fatal.

Contactul cu vitamina C duce la o reactie chimica a pentaoxidului de arsen, care nu este toxic, in trioxid de arsen, o substanta care poate ucide in cateva minute. Substantele toxice care patrund in organism pot duce la o serie de reactii periculoase.

Potrivit teotrandafir.com, daca in unele cazuri este vorba despre decese, in altele, pacientii infectati cu arsenic pot paraliza sau pot dezvolta boli ale sangelui sau tesuturilor.