O femeie a murit după ce a mirosit un parfum, primit cadoul de la iubitul ei

O femeie în vârstă de 44 de ani din Marea Britanie a murit după ce a mirosit o sticluță de parfum. La cinci ani după ce a devenit victima neintenționată a unui atac devastator cu otravă al agenților ruși pe teritoriul britanic, Charlie Rowley spune că va da în judecată Rusia pentru a-și găsi dreptatea.

10 apr. 2023, 10:28
O femeie a murit după ce a mirosit un parfum, primit cadoul de la iubitul ei

La cinci ani după ce a devenit victima colaterală a unui atac cu otravă al agenților ruși pe teritoriul britanic, Charlie Rowley încă așteaptă dreptatea, scrie The Sun. Acum, constructorul în vârstă de 49 de ani, care și-a pierdut iubita, pe Dawn Sturgess, după ce amândoi au fost expuși la agentul neurotoxic, Novichok, a dezvăluit că vrea să dea în judecată Rusia. El a supraviețuit, dar femeia a murit după ce a mirosit o sticluță de parfum, pe care Charlie i-a dat-o cadou după ce a găsit-o aruncată în coșul unui magazin caritabil.

Deocamdată bărbatul mai are de așteptat, audiere publică cu privire la moartea partenerei sale fiind amânată până anul viitor.

Citește și: Un investigator rus afirmă că otrăvirea lui Abramovici a fot „un avertisment să nu trădeze Kremlinul”

Charlie, care a suferit mai multe accidente vasculare cerebrale și leziuni ale nervilor după otrăvire, a pierdut totul când casa lui a trebuit să fie distrusă din cauza contaminării. Nu a primit nici un ban drept compensație.

Stând în fața unui montaj foto cu Dawn în noua sa casă, el a spus: „Trăiesc în speranța că se va face dreptate. Am așteptat de cinci ani și vreau ca adevărul să fie spus în sfârșit. Mă voi lupta până în ziua în care va exista un rezultat. Victime colaterale, este o expresie folosită de oameni pentru a ne descrie pe mine și pe Dawn, dar eram oameni cu sentimente. Aș dori să am o anchetă adecvată, cu un rezultat real”.

Dawn Sturgess, în vârstă de 44 de ani, iubita lui Charlie, a murit în spital în iulie 2018, după ce a fost expusă la Novichok ascuns într-o sticlă de parfum Nina Ricci pe care Charlie i-a dat-o cadou după ce a găsit-o aruncată într-un coș de magazin caritabil.

Se crede că agentul neurotoxic a fost folosit într-un atac asupra fostului agent rus Serghei Skripal, care a fost găsit inconștient alături de fiica sa, Yulia, pe o bancă din parc în Salisbury cu trei luni înainte.