O femeie atacată de 15 câini în Iaşi va primi despăgubiri după traumă. Suma pe care Primăria e obligată să i-o plătească

După ce a fost muşcată de 15 câini fără stăpân pe spaţiul public, o femeie din Iaşi şi-a găsit dreptatea în instanţă, la aproape şase ani de la oroarea care i-a marcat viaţa. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca victima trebuie să primească despăgubiri din partea Primăriei Iaşi, găsită vinovată pe motiv că nu a strâns animalele de pe stradă.

13 apr. 2022, 17:26
O femeie atacată de 15 câini în Iaşi va primi despăgubiri după traumă. Suma pe care Primăria e obligată să i-o plătească

O femeie atacată de 15 câini în Iaşi a mărturisit că a rămas cu sechele pe viaţă.

„Și acum, dacă trece un câine pe lângă mine, am o senzație că pielea mi se face de găină”, a mărturisit ieşeanca, potrivit Ştirileprotv.

Chiar şi după aproape şase ani de la incident, femeia, în vârstă de 57 de ani, a spus că teroarea pe care a trăit-o în momentul care a fost muşcată de maidanezi a marcat-o. Ea obişnuia să meargă în zona pădurii Veneţia de la marginea Iaşiului pentru a lua apă de la izvor. Făcea acest lucru de mai bine de 20 ani, însă, într-o zi, o haită de câini s-a năpustit asupra ei.

„A sărit unul în capul meu și m-a dat jos, m-a târât pe spate. Eu fiind cu ghiozdănelul, cu șase sticle de apă. M-au tras jos și a început fiecare să tragă. Mai mult la picioare. De aici în jos m-a fărâmat de tot”, a povestit ea.

Citeşte şi: E oficial! Klaus Iohannis a promulgat legea privind aprobarea programului ”Noua casă”

O femeie atacată de 15 câini în Iaşi va primi despăgubiri după traumă. „Degeaba îmi făceau injecţii, că dacă mă sculam şi numai tremuram”

Ieşeanca spune că a avut mare noroc că a scăpat cu viaţă pentru că o femeie trecea prin zonă în momentul în care a fost atacată. Victima a stat mai bine de trei luni în spital şi a suferit mai multe intervenții chirurgicale, inclusiv un transplant de piele. A primit şi consiliere psihologică.

„Nu puteam să mă liniștesc. Degeaba îmi făceau injecţii, că dacă mă sculam şi numai tremuram, începeam să plâng, nu ştiam ce e cu mine”, a povestit ea.

În urma incidentului, femeia a fost nevoită să se pensioneze, iar acum se deplasează cu dificultate. Din casă iese doar însoțită de un membru al familiei.

După aproape şase ani de la incidentul terifiant, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a dat câștig de cauză. Primăria Iași trebuie să îi plătească daune materiale în valoare de 50.000 de lei. Despăgubirea va fi plătită din vistieria municipiului Iaşi.

Citeşte şi: De ce nu vrea Germania să renunţe la gazele ruseşti? În doi ani pierderile ar fi de 220 de miliarde de euro, recesiunea ar fi inevitabilă