O femeie care promova mesaje anti-vaccin a murit la ATI. Întreaga familie este infectată cu coronavirus

O femeie din judeţul Vaslui, care promova intens campanii împotriva vaccinării, a murit de coronavirus în secţia de Terapie Intensivă. Mai mult, întreaga sa familie este infectată.

15 oct. 2021, 10:37
O femeie care promova mesaje anti-vaccin a murit la ATI. Întreaga familie este infectată cu coronavirus

O femeie care promova mesaje anti-vaccin a murit la ATI. Este vorba despre o femeie din Bârlad. Aceasta a murit în secţia de Terapie Intensivă a spitalului din oraş, după ce s-a infectat cu coroanvirus.

O femeie care promova mesaje anti-vaccin a murit la ATI

Femeia era intubată deoarece plămânii i-au fost afectați peste 90% de coronavirusul SARS-CoV-2. Aceasta era o antivaccinistă şi promova intens mesaje împotriva vaccinării.

Citeşte şi Vlad Voiculescu, avertisment sumbru despre situaţia paturilor ATI: „Nici dacă nu s-ar mai trata nimic, nici infarcturi, nici cancer, nimic, tot n-ar fi destule”

De asemenea, nimeni din familia sa nu este vaccinat împotriva coronavirusului, toţi fiind infectaţi, inclusiv mama de 80 de ani a femeii.

Joi, 14 octombrie, la Spitalul Bârlad erau internate 300 de persoane cu Covid-19, dintre care 279 pe secții și 21 în ATI. La SJU Vaslui erau 155 de bolnavi internați, dintre care 147 pe secții și 8 în ATI Reanimare, potrivit vremeanoua.ro. 

În județul Vaslui rata incidenței aproape s-a dublat, ajungând pe 14 oct la 5,20 la mia de locuitori. La Bârlad, rata incidenței a ajuns la 9,62/1000 de locuitori. Medici din spitalul Bârlad, care este suport Covid, recomandă tuturor persoanelor reticente să meargă să se vaccineze.

“Odată cu vaccinarea, scade riscul de infectare și de a face boala. Practic, persoana care face vaccinul, chiar dacă intră în contact cu virusul, are un risc mult mai mic de a face o boală gravă, cu complicații”, precizează medicii din Bârlad.

Până joi,  14 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.414.647 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.937 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.210.494 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, la nivel naţional, joi.14 octombrie, au fost înregistrate 16.383 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 330 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În intervalul 13.10.2021 (10:00) – 14.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 304 decese (149 bărbați și 155 femei), dintre care unul anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Citeşte şi Rafila, scenariu sumbru: „Dacă mai stăm două săptămâni cu 16 mii de cazuri zilnic va fi o mare dramă”