O femeie de 80 de ani, cel mai vârstnic infractor dat în urmărire generală în România. Bătrâna este de negăsit

Elena Barbu Busuioc, în vârstă de 80 de ani, este cel mai vârstnic infractor dat în urmărire generală, scrie Monitorulsv.ro. Femeia a fost prinsă şi condamnată la un an şi jumătate de închisoare de Tribunalul din Suceava, pentru furturi din magazine, însă este de negăsit.

RomaniaTV.net
23 iun. 2020, 12:51
O femeie de 80 de ani, cel mai vârstnic infractor dat în urmărire generală în România. Bătrâna este de negăsit

Poliţia a încadrat-o pe aceasta la categoria „infractori voiajori” deoarece, cu toate că are reşedinta în Sectorul 2 din Bucureşti, se mută din oraş în oraş, unde comite diverse furturi. Jafurile femeii erau de valori foarte mici, câteva zeci de lei. Printre părțile civile la proces s-au numărat reprezentanții magazinelor Lidl și Profi.

Citeşte şi: Tânăra sechestrată de iubitul fotbalist, declaraţii cutremurătoare: „M-a lovit, m-a dezbrăcat cu forţa şi m-a târât prin casă”

Având în vedere vârsta înaintată, autoritățile și instanțele au arătat permanent clemență față de Elena Busuioc. Are la activ foarte multe furturi peste tot în țară, a fost și condamnată cu suspendare sau eliberată condiționat, dar de fiecare dată a luat-o de la capăt.

În cele din urmă, în 2018, a fost prinsă din nou la Suceava, trimisă în judecată și condamnată la un an și jumătate de închisoare pentru nouă furturi din magazine. Pentru că era în vârstă, procurorii n-au cerut arestarea făptașei până la judecarea procesului, ci plasarea ei sub control judiciar.

Condamnată definitiv la un an și 5 luni de închisoare, plus un rest de 155 de zile de la o condamnare anterioară, când fusese eliberată condiționat, bătrâna e acum de negăsit.