O femeie de etnie romă din Iaşi a fost trimisă la şcoală de judecători

Judecătorii din Iaşi au dat o sentinţă inedită într-un caz de evaziune fiscală. O femeie de etnie romă a fost trimisă să facă şcoală, după ce le-a spus judecătorilor că a semnat documente fără să ştie să citească sau să scrie. Femeia este acuzată de o evaziune fiscală în valoare de două milioane de euro. 

RomaniaTV.net
25 iul. 2016, 09:03
O femeie de etnie romă din Iaşi a fost trimisă la şcoală de judecători

Magistratii au cdecis ca femeia de etnie romă să fie trimisă la şcoală pentru a învăţa să scrie şi să citească. Decizia judecătorilor a fost luată după ce femeia a fost acuzată de evaziune fiscală.

„Cum sa fiu eu acuzata de evaziune, daca eu nu am scoala. Eu nu stiut sa scriu si sa citesc. De unde era sa stiu ca trebuia sa fac asa. Eu nu am nicio vina. N-am fost la scoala si am pus contabilul sa se ocupe de firma. Nu m-am ocupat eu”, a spus femeia, potrivit bzi.ro. 

Brânduşa Stănescu a fost condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală şi a fost trimisă obligatoriu la şcoală.

„În temeiul dispozitiilor art. 86 indice 3 aliniatul 3 Cod penal din 1969, impune inculpatei Stanescu Brândusa obligatia de a urma un curs de învatamânt primar de minimum 4 clase primare. Supravegherea îndeplinirii masurilor de supraveghere si obligatiei stabilite se realizeaza de catre Serviciul de Probatiune Iasi. Atrage atentia inculpatei ca, în cazul savârsirii altei infractiuni sau al încalcarii masurilor de supraveghere, se va dispune revocarea beneficiului suspendarii sub supraveghere a pedepsei si executarea acesteia în întregime”, au explicat foarte clar judecatorii.

Firma pe care o administra femeia se ocupa cu vânzarea de fier vechi şi a rulat sume de ordinul zecilor de miliarde, fapt ce a dus la acumularea datoriei de circa 2 milioane euro reprezentand TVA si impozit pe profit, dar banii nu se gasesc la Brandusa Stanescu, ci la capii retelei evazioniste.

Femeia a contestat decizia judecătorilor, iar cazul va ajunge la Curtea de Apel din Iaşi, în luna septembrie.

Citeşte şi Scandal cu împuşcături într-un cartier din Târgu Jiu. O femeie a ajuns de urgenţă la spital