O femeie din București a făcut imediat o postare pe rețelele sociale, după ce a cumpărat un pepene de la Metro. Când a ajuns acasă și a vrut să mănânce pepene, a înlemnit, deoarece fructul s-a cojit, pur și simplu, ca o minge de plastic.
„Aveți răbdare până începe sezonul, altfel…”, avertizează femeia pe pagina de Facebook. Explicația ar fi că pepenele a fost congelat.
Altcineva spune că pepenele ar avea „o peliculă de protecție ca să nu se deshidrateze, ca și merele care sunt ceruite”.
„Când ies pepenii autohtoni nu vă lasă inima să cumpărați de la țăranul român!”, exclamă o altă persoană.
Citește și: Cum să alegi cel mai dulce și zemos pepene verde. Trucul folosit de vânzătorii din piețe
Pepenele roșu, cunoscut și sub numele de lubeniță, este un fruct delicios și răcoritor, iar beneficiile sale pentru sănătate sunt la fel de impresionante. Mai mult decât atât, pepenele roșu este un aliment recomandat în curele de detoxifiere.
Semințele pepenelui roșu, adesea ignorate și aruncate, sunt de fapt o sursă valoroasă de nutrienți și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Aceste semințe mici, negre sau albe, sunt pline de proteine, vitamine, minerale și antioxidanți, care contribuie la bunăstarea generală a organismului. În ciuda dimensiunii lor reduse, semințele de pepene roșu sunt adevărate comori nutriționale.
În primul rând, semințele de pepene roșu sunt o sursă excelentă de proteine. O cană de semințe de pepene roșu poate furniza aproximativ 10 grame de proteine, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească aportul proteic fără a consuma carne sau produse lactate1.
Proteinele sunt esențiale pentru repararea și creșterea țesuturilor, producerea de enzime și hormoni, și pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos. În plus, semințele conțin toți aminoacizii esențiali, inclusiv arginina, care este cunoscută pentru capacitatea sa de a îmbunătăți circulația sângelui și de a reduce tensiunea arterială.
Pe lângă proteine, semințele de pepene roșu sunt bogate în vitamine și minerale esențiale. Acestea includ magneziu, fier, zinc, cupru, potasiu și vitamine din complexul B, cum ar fi niacina, acidul folic și tiamina.