O femeie din Drobeta Turnu Severin şi-a abandonat în spital cel trei fetiţe născute în urmă cu o lună

Trei fetiţe care au venit pe lume în luna august au fost abandonate de mama lor în spital, la Drobeta Turnu Severin. Asistentele din maternitate au grijă de ele ca de propriii copii

RomaniaTV.net
21 sept. 2015, 14:11
O femeie din Drobeta Turnu Severin şi-a abandonat în spital cel trei fetiţe născute în urmă cu o lună

O femeie care a născut tripleţi luna trecută la Drobeta Turnu Severin a preferat să-şi lase cele trei fetiţe în spital pentru că, spunea ea, era prea săracă să le poată creşte, pentru că mai are acasă trei copii.

Cristina, Izabela şi Alexandra au fost o surpriză pentru mama lor, care nu făcuse nicio ecografie în cele 9 luni de sarcină şi n-avea ideea că va aduce pe lume trei copii deodată. Cele trei surori au stat în incubator până au luat în greutate, iar acum pot fi luate acasă. Dar nu le ia nimeni: mama lor a anunţat că renunţă la ele, pentru că nu are ce să le dea de mâncare.

Medicul Cristian Jianu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin, vorbeşte în termeni duri despre decizia femeii de a-şi abandona fetiţele. „Nici un animal nu-şi părăseşte copiii. Un copil care creşte în asistenţă maternală nu mai este un om normal. Se dezvoltă jumătate animal, jumătate om, un copil handicapat. Dragostea şi afecţiunea mamei n-o poate înlocui nimeni”.

Singurele mame cunoscute de cele 3 fetiţe sunt asistentele care le-au îngrijit ca pe propriii copii.

 

Cristina, Izabela şi Alexandra sunt singurele triplete născute la maternitatea din Drobeta Turnu Severin în ultimele două decenii. Astfel de cazuri apar în general în cazul inseminării artificiale, de aceea întâmplarea e considerată o minune de medici.

Cele trei surori vor ajunge în grija Protecţiei Copilului, dar şansele ca ele să fie adoptate toate de aceeaşi familie şi să rămână împreună sunt foarte mici.