O femeie din Gherla, internată de urgenţă după vaccin

O femeie din Gherla a fost transportată la spital după ce a primit prima doză de vaccin anti-COVID. Spitalul a anunțat că femeia este perfect conștientă și poate vorbi fără probleme.

21 ian. 2021, 11:10
O femeie din Gherla, internată de urgenţă după vaccin

O femeie din Gherla de aproximativ 55 de ani, care lucrează la Căminul de Persoane Vârstnice, a fost transportată la spital, deoarece nu s-a simțit bine după administrarea dozei de vaccin, potrivit gherlainfo.ro.

Potrivit managerului spitalului, Mihaela Șomlea, femeia nu a suferit un șoc anafilactic, ea fiind conștientă și a putut vorbi fără probleme.

”S-a sunat de urgență la 112 și am așteptat mai bine de o oră să vină ambulanța. Colega noatră era galbenă la față. Nici nu m-am putut uita. Au ținut-o în ambulanță mai bine de 30 de minute după care au dus-o la spitalul din Gherla”, au declarat colegii femeii.

Un oficial de la Spitalulul Municipal Gherla a declarat că o femeia din Gherla a fost adusă cu ambulanța de la Centrul pentru Persoane Vârstnice şi a fost internată de urgență, unde va rămâne sub observația medicilor.

„În urma discuției cu echipa de medici care asistă procesul de vaccinare a rezultat faptul că persoana în cauză a prezentat o stare de lipotimie motiv pentru care a fost solicitat serviciul de ambulanță, în prezent fiind internată în Spitalul Municipal Gherla cu Stare post vaccinare anti Covid 19 și va rămâne în continuare spitalizată pentru monitorizare”, au comunicat cei de la DGASPC Cluj.

Subprefectul de Cluj Irina Munteanu a precizat că femeia a prezentat o stare de lipotimie cu valori crescute ale glicemiei. „A venit ambulanța și a transportat-o la Spitalul Gherla, unde a fost internată cu stare post vaccinare anti Covid. Acum e stabilă, sub observație, nici vorbă de șoc anafilactic”.

Lista persoanelor care se pot vaccina împotriva COVID-19 în etapa a II-a şi a III-a a fost modificată
Marţi, 20 ianuarie a început vaccinarea anti-COVID în centrele din Gherla. În prima etapă de vaccinare au fost imunizați 90 de angajați de la Căminul de Persoane Vârstnice, Unitățile de tip Familial și Centrul de Recuperare  și Reabilitatare Neuropsihiatrică.