O femeie din Suceava a reușit să se vaccineze, fără să fie cadru medical. Cum a fost posibil

Diana Peptanus Marin a explicat cum a reușit să se vaccineze împotriva COVID, deși nu este cadru medical. Femeia din Suceava și-a luat soțul și au plecat spre spitalul Județean pentru a se imuniza.

15 ian. 2021, 10:31
O femeie din Suceava a reușit să se vaccineze, fără să fie cadru medical. Cum a fost posibil
FOTO FACEBOOK

O femeie din Suceava a reușit să se vaccineze, fără să fie cadru medical. Centrul de vaccinare organizat în Spitalul Județean Suceava a avut miercuri disponibile 420 de doze de vaccin, însă doar 350 de persoane au fost programate pentru vaccinare. Prin urmare, pentru a nu se irosi dozele, s-a decis să fie vaccinate și persoanele doritoare care nu sunt angajate în sistemul sanitar public sau privat.

Citește și: Sunt suficiente vaccinuri anti-COVID în România? Răspunsul reprezentantului Pfizer

Femeia și-a luat inima în dinți și însoțită de soțul său au plecat spre spitalul din Suceava. Aceștia au stat la rând, iar după au intrat într-o cameră de triaj, unde le-a fost verificat istoricul medical și le-a fost luată temperatura. Cei doi au primit prima doză de vaccin Pfizer.

„Am aflat de la o vecina cum ca s-ar vaccina oamenii la liber la Spitalul Judetean, am adus informatia acasa, ne-am echipat si am plecat la spital, unde am intrebat paznicul, domnul de la bariera, despre ce este vorba, ne-a indrumat spre Ambulatoriu si am stat la rand frumos, ordonati, afara, la aer liber, la distanta unii de altii. Atunci cand ne-a venit randul, am intrat intr-o camera de triaj, unde ni s-a luat temperatura, am fost chestionati vizavi de istoricul medical al fiecaruia si eligibili fiind pentru vaccin, am fost vaccinati cu prima doza de vaccin Pfizer”, a relatat Diana Marin la Digi24.

O femeie din Suceava a reușit să se vaccineze, fără să fie cadru medical. O situație asemănătoare a avut loc la Găești, unde managerul spitalului a ajuns să primească orice persoană doritoare, pentru a nu se irosi dozele de vaccin.

Klaus Iohannis s-a vaccinat public anti-Covid

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a vaccinat anti-Covid astăzi, în fața tuturor românilor. Șeful statului a spus că vrea să se imunizeze public pentru a dovedi că serul e sigur și eficient și că nu există motive de îngrijorare.

„Vineri, 15 ianuarie, începe a doua etapă, în care e prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, persoanelor peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbidități, a celor peste 65 de ani și a personalului numit esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernului așa mai departe. Pentru a marca debutul, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, a declarat președintele Klaus Iohannis.