O româncă revenită din Bergamo, suspectă de coronavirus. A fost internată la spital

O femeie de 50 de ani, din Timişoara, care a revenit în ţară, în urmă cu o săptămână, din regiunea italiană Bergamo şi s-a autoizolat la domiciliu în această perioadă, a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", joi seara, cu suspiciune de coronavirus.

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 19:47
O româncă revenită din Bergamo, suspectă de coronavirus. A fost internată la spital

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Timiş, dr. Florin Crişan, a declarat pentru AGERPRES că femeia prezenta febră, unul dintre semnele de suspiciune a prezenţei coronavirusului, ceea ce, conform protocolului, a determinat internarea.

Starea ei nu era gravă, dar prezenta febră şi de aceea a fost transportată la spital, unde i se vor face recoltările pentru stabilirea diagnosticului„, a precizat Florin Crişan.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, Virgil Musta, a declarat pentru AGERPRES că „femeia are 50 de ani, a revenit în ţară din regiunea Bergamo, în urmă cu vreo 10 zile, interval în care, conform protocolului, a stat autoizolată la domiciliu, fiind sub monitorizarea Direcţiei de Sănătate Public Timiş”.

Întrucât a prezentat unul dintre elementele clinice ale bolii, febra, ea a anunţat DSP, care a apelat ambulanţa, fiind preluată şi transportată direct în salonul special amenajat din spitalul nostru. Ea este suspectă de coronavirus„, a afirmat Musta.

Potrivit doctorului Virgil Musta, vineri dimineaţa i se vor preleva pacientei probele pentru stabilirea diagnosticului de precizie.


loading...
Partenerii noștri