O femeie din Vaslui primeşte despăgubiri de 20.000 de lei după ce şoferul unui autobuz a frânat brusc

Sentinţă finală în cazul unei tinere de 37 de ani din Vaslui, rănite într-un autobuz după ce şoferul a pus o frână bruscă. Judecătorii au decis ca Raluca Florea să primească despăgubiri în valoare de 20.000 de lei. În urma accidentului, femeia a devenit dependentă de picăturile nazale, iar soţul ei a fost nevoit să-şi ia concediu pentru a-şi îngriji familia.

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 11:52
O femeie din Vaslui primeşte despăgubiri de 20.000 de lei după ce şoferul unui autobuz a frânat brusc

Accidentul a avut loc în mai 2016. Raluca Florea se afla într-un autobuz al societăţii SC Transurb SA din Vaslui, în momentul în care şoferul a frânat brusc pentru a acorda prioritate unui pieton, relatează Ştiriest.ro.

Tânăra stătea jos, însă a fost proiectată în scaunul din faţa sa şi s-a lovit de un cadru metalic. Potrivit motivării Judecătoriei Vaslui, femeia a avut loc de 14 zile de îngrijiri medicale, precum şi de mai bine de o lună de recuperare.

În urma loviturii puternice din zona feţei, vasluianca a fost nevoită să înlocuiască ochelarii cu lentilele de contact şi a devenit dependentă de picăturile nazale, pentru că altfel nu mai putea respira, a precizat Adrian Harabagiu, avocatul acesteia.

Tânăra nu s-a putut descurca singură, motiv pentru care soţul ei şi-a luat concediu pentru a avea grijă de ea şi de familie.

Femeia din Vaslui a cerut iniţial daune de 50.000 de lei

Raluca Florea a solicitat iniţial daune în valoare de 50.000 de lei. În plângerea pe care a depus-o, vasluianca a susţinut că şoferul a circulat cu viteză în momentul în care a avut loc accidentul.

Şoferul se afla în timpul serviciului, iar compania de transport public din Vaslui avea asigurare. Astfel, compania de asigurări este cea care trebuie să plătească despăgubirile stabilie de instanţă.

Judecătoria Vaslui a stabilit că suma cerută iniţial de femeie este mult prea mare, raportat la numărul de zile de îngrijiri medicale. Magistraţii au decis ca vasluianca să primească 20.000 de lei daune morale.