O femeie din Vrancea a murit la spitalul din Focşani, la scurt timp după naştere. Poliţia şi conducerea spitalului au deschis anchete

Dramă fără margini într-o familie din Odobești, județul Vrancea. O tânără de 35 de ani care se pregătea să devină mamă pentru prima dată a murit la scurt timp după ce a născut, la Spitalul Județean Focșani.

10 iul. 2019, 09:13
O femeie din Vrancea a murit la spitalul din Focşani, la scurt timp după naştere. Poliţia şi conducerea spitalului au deschis anchete

Nicoleta Ciuciur Potlog a murit noaptea trecută, la scurt timp după ce a adus pe lume un copil sănătos, scrie libertatea.ro. Imediat după ce a născut pe cale naturală, tânăra de 35 de ani a intrat în stop cardio respirator. Medicii au resuscitat-o, femeia si-a revenit pentru scurt timp, însă a intrat iar în stop cardio respirator. De data aceasta, medicii nu au mai putut face nimic și au declarat decesul. Cosmin Potlog, soțul Nicoletei, a mers la Poliție să epună plângere. El spune că tânăra a fost urmărită pe toată perioada sarcinii la o clinică privată unde mergea pentru control și ecografie periodic. Totul a decurs normal până pe 8 iulie, zi în care femeia a început să se simtă rău. A fost adusă la Spitalul Județean Focșani, iar în jurul orei 23.00 ar fi început travaliul, pentru ca nașterea să aibă loc la scurt timp după naștere.

Citeşte şi Doi biciclişti, soţ şi soţie, accidentaţi mortal de un autoturism pe DN 23

„A născut natural, nașterea a decurs foarte bine, dar nu a putut să elimine placenta odată cu fătul, a mai durat vreo oră până a eliminate placenta, după care s-a simțit rău-rău. A fost conștientă după care odată…. Nu știm să fi avut probleme, doar că era supraponderală, avea 90 de kg probabil, iar acum cu sarcina ajunsese la 120 de kg. Dar alte probleme nu avea”, spune bărbatul. Dosar penal pentru ucidere din culpă Potrivit unor surse, femeii i s-ar fi recomandat nașterea prin cezariană, însă soțul ei spune că medicii i-au transmis că „dacă poate să nască natural, să nască natural, că se reface mai repede”.

„Medicii nu ne-au spus că ar fi nevoie de cezariană, au spus că dacă poate să nască natural, să nască natural, că se reface mai repede. Vreau să știu exact cauzele decesului, nu vreau să acuz medicul că nu și-a făcut treaba. Poate ei au făcut tot ce s-a putut, dar trebuie să aflu dacă au făcut toți greșeli”, a declarat soțul femeii. IPJ Vrancea a transmis că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. „Azi-noapte, la Spitalul Județean Focșani, a decedat o femeie în vârstă de 35 de ani, la scurt timp după ce a născut.

În cursul acestei dimineți, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea a fost înregistrată plângerea soțului în cauză, în baza căreia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. În funcție de rezultatul cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale în cauză”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, inspector principal Catalina Murariu De asemenea, conducerea Spitalului Județean Focșani a anunțat că va demara propria anchetă în acest caz dramatic, pentru a afla dacă se poate vorbi despre o culpa medicală și dacă femeia putea fi salvată. Femeia a născut natural o fetiță sănătoasă de 4,500 kilograme. Soțul Nicoletei spune că fetița va purta numele mamei, Nicoleta, și Bianca, pentru că așa își dorea cea care i-a dat naștere.