O femeie drogată, de 37 de ani, a răsturnat o barcă pe Dunăre, pe care se mai aflau şapte persoane, dintre care doi copii

O barcă în care se aflau 8 persoane, între care doi copii, s-a răsturnat duminică seară în Dunăre, din cauza unei manevre greşite a celei care conducea ambarcaţiunea, o femeie de 37 de ani din Galaţi. La testarea cu aparatul drugtest, rezultatul a fost pozitiv.

28 aug. 2023, 13:56
O femeie drogată, de 37 de ani, a răsturnat o barcă pe Dunăre, pe care se mai aflau şapte persoane, dintre care doi copii

Conform IPJ Galaţi incidentul a avut loc duminică seară. Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi – Biroul Transporturi Navale Galaţi au fost sesizaţi prin 112 că o barcă s-ar fi răsturnat în Dunăre iar persoanele care se aflau în această ambarcaţiune s-ar afla în apă.

Din verificările preliminare efectuate de echipa operativă care s-a deplasat la locul indicat, respectiv mila marină MM 76, zona cunoscută sub denumirea de Cotul Pisicii, s-a stabilit faptul că o ambarcaţiune de agrement, condusă de o femeie, de 37 de ani, din municipiul Galaţi, în care se aflau 6 adulţi şi 2 copii minori, de 9, respectiv 10 ani, s-ar fi răsturnat în fluviul Dunărea, pe fondul manevrării greşite.

Toate persoanele purtau veste de salvare şi au reuşit să ajungă pe malul tulcean, potrivit News.ro.

Femeia deţine permis de conducere ambarcaţiune clasa D şi a fost testată cu privire la consumul de alcool sau substanţe psihoactive.

Citeşte şi: Raed Arafat se apără după acuzele aduse de Victor Ponta la România TV: „Medicii decid cine e transferat. Transferurile au fost făcute mult mai repede decât în cazul Colectiv”

În urma testării pentru consum de alcool, rezultatul a fost negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la substanţa Benzodiazepan, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Galaţi Sf. Apostol Andrei, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanţelor psihoactive.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unei nave de către o persoană care se află sub efectul unor substanţe psihoactive, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 5 alin. 1 din Legea 191/2003, privind infracţiunile la regimul transportului naval, precum şi pentru vătămare corporală din culpă.

Citeşte şi: Copil de trei ani, ucis de o șoferiță drogată în Brăila. Bunica strânge la piept jucăria băiețelului și își strigă durerea: „Voia să-i cumpăr iepurași”