O femeie însărcinată a murit la spital. Iubitul femeii face acuzații grave: Spunea că o doare și medicii că are o cădere psihică

Acuzații grave după ce o gravidă de 38 de ani a murit într-un spital din Bacău. Soțul spune că femeia a fost lăsată să moară cu zile, după ce sarcina i s-a oprit din evoluție.

02 apr. 2024, 13:41
O femeie însărcinată a murit la spital. Iubitul femeii face acuzații grave: Spunea că o doare și medicii că are o cădere psihică

Caz cutremurător la spitalul Județean Bacău. O femeie însărcinată în patru luni a murit la nici 24 de ore de la internare. Femeia în vârstă de 38 de ani, însărcinată în luna a patra în urma unei proceduri de fertilizare in vitro, a ajuns la Spitalul Județean Bacău, cu dureri abdominale puternice, febră, frisoane și dureri de cap. Sarcina se oprise din evoluție și avea dureri puternice. Deși starea de sătătate a femeii era gravă, au trecut aproximativ 12 ore până în momentul în care au dus-o în sala de operație.

Doctorii i-au explicat partenerului de viață al femeii că intervenția nu se impune conform procedurii și trebuia așteptat să treacă un anumit interval de timp. De asemenea, aveau bănuiala că femeia ar avea alte probleme de sănătate, probleme abdominale care i-au cauzat aceste stări de rău. Așa se face că în timpul intervenției a fost scos colecistul.

Citește și: Un nou spital în București în care să funcționeze Institutul Fundeni, cu o investiție de 500 de milioane de euro. Ciolacu: „Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani!”

După operație, femeia a fost dusă în secția de terapie intensivă în stare foarte gravă. La doar câteva ore distanță, a făcut un stop cardiorespirator, a fost resuscitată, însă a urmat și al doilea stop cardiorespirator, din care nu și-a mai revenit și a fost declarat decesul.

Familia acuză că intervenția chirurgicală s-a făcut prea târziu. ”Spunea că o doare și medicii că are o cădere psihică”, acuză iubitul femeii decedate.

Familia femeii a depus mai multe reclamații, inclusiv Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

”Mi-a comunicat Maria că din trei medici, ea spunea că are o problemă, o doare abdomenul și trei medici au spus că are o cădere psihică. Din păcate, Maria a murit. Cel puțin medicul care a fost de gardă la secția chirurgie ATI, care a fost medic de gardă în noaptea aia, mi-a dat niște explicații, care, în momentul ăla, mai tare m-au băgat în ceață, nu era nimic concret, foloseau doar termeni medicali. Chiar nu puteam să stau să caut pe Google fiecare cuvânt. Doctorul care a operat-o de parascopie, care a luat decizia să o opereze, acuza inclusiv că ar fi fost ceva patologic și că biologia nu o putem controla noi”, spune Ovidiu Pruteanu – partenerul femeii, citat de Digi 24.