O femeie însărcinată, preluată de o autospecială cu şenile după ce ambulanţa s-a înzăpezit

O tânără de 21 de ani, gravidă în luna a şaptea, care acuza dureri abdominale puternice, a fost preluată, miercuri, din localitatea vasluiană Brădeşti, de o autospecială cu şenile, după ce ambulanţa trimisă la intervenţie a rămas înzăpezită la cinci kilometri de locuinţa femeii.

RomaniaTV.net
19 dec. 2012, 11:21
O femeie însărcinată, preluată de o autospecială cu şenile după ce ambulanţa s-a înzăpezit

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, autovehiculul cu şenile a ajuns la locuinţa tinerei din Brădeşti după aproape patru ore de la solicitarea venită din partea familiei prin 112, după ce gravida a acuzat dureri abdominale puternice.

Intervenţia echipajului ISU s-a făcut în urma apelului echipajului ambulanţei rămasă blocată din cauza zăpezii în localitatea Vinderei, la cinci kilometri de locul solicitării.

„Gravida a fost preluată de la domiciliu de autospeciala cu şenile, beneficiind de primul ajutor de la asistenta medicală care s-a deplasat cu echipajul de intervenţie al ISU. Starea femeii este stabilă, urmând ca în localitatea Vinderei tânăra să fie transferată în ambulanţă şi apoi transportată la Spitalul de Urgenţă Bârlad”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

Comuna Vinderei, pe teritoriul căreia se află şi localitatea Brădeşti, este una dintre cele mai afectate de viscolul şi ninsorile abundente.

Miercuri, cinci drumuri judeţene din Vaslui sunt în continuare blocate de zăpadă, iar 11 localităţi sunt nealimentate cu energie electrică.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o avertizare meteo COD GALBEN de vânt puternic şi ninsori, valabil în intervalul 19 decembrie, ora 2.00 – 20 decembrie, ora 20.00.